De kijkcijfers van zaterdag 11 december

De TV van gisteren: Stroeve start voor The Big Balance

12 december 2021 09:21 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
De eerste aflevering van The Big Balance op SBS 6 had zaterdagavond een lastige taak: afrekenen met gevestigde kijkcijferkanonnen van de NPO en RTL.

Ondanks het feit dat dit niet lukte, keken er toch nog wel wat mensen naar het nieuwe programma van Hélène Hendriks, waarin bekende Nederlanders moeten highlinen. Het waren in totaal 523.000 mensen. Daarmee staat The Big Balance op de negentiende plaats in de Top 25 van de kijkcijferlijst van kijkcijferboer SKO.

Even tot hier 

Een van die kijkcijferkanonnen op de zaterdagavond luistert naar de naam Even tot hier. Vorige week maakten wij al melding van een kijkcijferrecord en deze week deden Niels van der Laan en Jeroen Woe daar nog een schepje bovenop: er keken 2.11 miljoen mensen naar de komedianten. Vorige week waren het er precies 2 miljoen. De waardering op Twitter was weer groot.

Veel sport

Er was op de zaterdag ook veel te beleven op het gebied van sport. Natuurlijk was er de kwalificatierace voor het slotstuk van het Formule 1-seizoen, waarin Max Verstappen een eerste tikje uitdeelde aan concurrent Lewis Hamilton. Bijna een miljoen mensen stemden af op dit geweld. Dan waren er de samenvattingen van de Eredivisie, waar net iets meer dan een miljoen mensen naar keken. Helaas voor deze mensen: er werd in drie duels slechts één keer gescoord.

Chantals Pyjama Party

RTL deed het op de zaterdagavond met Chantals Pyjama Party en dat ging redelijk. Uiteraard kan het programma niet opboksen tegen het NPO-geweld, maar er keken keurig 768.000 mensen. Naar Een tegen 50 keken 825.000 mensen. RTL moest het op prime time natuurlijk opnemen tegen goochelaar Victor Mids, die op NPO 1 met zijn Mindf*ck 1.72 miljoen lieden wist te bereiken. Kortom: NPO 1 domineert de zaterdagavond nog altijd.

Meer over