Kijkcijfers dinsdag 6 februari 2024

De TV van gisteren: de stroopwafels in Dubai in Ik Vertrek baren opzien

7 februari 2024 09:24 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Avrotros
De aflevering van Ik Vertrek van dinsdag week behoorlijk af van de gemiddelde emigreer-aflevering. Jermain en Loïs begonnen geen bed & breakfast in Frankrijk maar een stroopwafelwinkel in Dubai. En de manier waarop dat ging, was opvallend.

Jermain en Loïs en hun eenjarige dochter Jhené zagen dat er in het centrum van Amsterdam door toeristen goud geld wordt neergelegd voor een Hollandse stroopwafels en zagen het geld al binnenstromen. Vandaar ook dat ze niet bepaald zuinig waren bij de emigratie. Ik vertrek scoorde een prachtige 1,4 miljoen kijkers. 

Er werd dus niet verbouwd, er was geen gezeur met malafide aannemers of lekkages, maar een kraampje in een overdekt winkelcentrum in de woestijn. En dat was even wennen. Al konden de kijkers de ondernemingszin van het stel uiteindelijk toch wel waarderen. 

Al is het nog even de vraag of de stroopwafels een hit worden in Dubai. 

Married at First Sight

Married at First Sight had een spraakmakende aflevering te pakken en scoorde ook fijne kijkcijfers. 878.000 kijkers zagen dat  Anneke haar kersverse man Dirk op een niet al te sjieke wijze afserveerde. De arme Dirk zou te oud zijn, zijn kleding was niet goed en hetzelfde gold voor zijn gebit.  

Pieter Omtzigt en Down the Road

Humberto had de net uit de formatie gestapte Pieter Omtzigt te gast en scoorde daardoor behoorlijk goede cijfers. 924.000 kijkers wilden uit de mond van Omtzigt zelf horen waarom de formatie voorlopig mislukt is. VI deed het nog net even beter met iets meer dan 1 miljoen kijkers. Over Mijn Lijk had 904.000 kijkers en Arjen Lubach trok met zijn Avondshow 1 miljoen kijkers. Op NPO 3 begon een nieuw seizoen van de Belgische versie van Down the Road met 301.000 kijkers. En zoals altijd viel dat programma zeer in de smaak. 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over