De TV van gisteren: Studio Olympic Park over 2 miljoen grens heen

14 Augustus 2016 09:31 | kijkcijfers | Door Televizier

© NOS

De Olympische Spelen zijn in volle gang en daar profiteert napraatprogramma Studio olympic park flink van mee: 2.09 miljoen sportfans zagen de zaterdagaflevering.

Maar de kijkers moesten wel geduld hebben. Voorafgaand aan Henry Schut en Edith Bosch zond NPO 1 eredivisievoetbal uit. Daar zaten 1.8 miljoen mensen op te wachten, de boel liep echter nogal uit. De belangrijkste bijzaak ter wereld snoepte ruim een half uur op van de uitzendtijd van Studio olympic park en dat viel niet in goede aarde.

Maar geduld werd uiteindelijk beloond...

Andere tijden scoort

Sport en nieuws domineerden de kijkcijfer top tien. Verrassend genoeg claimt een herhaling van Andere tijden de negende plaats in die lijst met een voor NPO 2 meer dan keurige 606.000 kijkers. In de special Van doarp en durp wordt teruggekeken op het simpele, gemoedelijkse dorpsleven van decennia geleden. Veel mensen hadden wel zin in een stukje nostalgie.

Al riep het bij anderen juist weer pijnlijke herinneringen op...

Jongens tegen de meisjes boven half miljoen

RTL en SBS hebben het zwaar tijdens de sportzomer. Toch is er een lichtpuntje te melden: voor het eerst deze maand kwam RTL 4 in het weekend op primetime boven het half miljoen. Uiteindelijk zagen 527.000 mensen De jongens tegen de meisjes en daarmee was de herhaling van de spelshow het best bekeken amusementsprogamma van de zender. Daarna zakte de boel behoorlijk in met 371.000 kijkers voor Het collectief geheugen en 268.000 voor Ushi & the family.

En het gaf de gasten van toen zelfs een flashback...

Meer over