De TV van gisteren: Stuivertje wisselen tussen NPO 1 en RTL 4

22 mei 2016 07:43 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

RTL 4 en NPO 1 zaten elkaar zaterdagavond op primetime behoorlijk op de hielen. De twee zenders versloegen elkaar met slechts duizenden kijkers verschil.

Sowieso werd er vrij weinig televisie gekeken. Alleen het Acht uur journaal scoorde 1.7 miljoen kijkers, de rest van de programmering op alle netten kwam niet veel verder dan 1.1 miljoen. 

Zangers versus de wetenschap

De avond begon in het voordeel van de NPO. Wetenschapsshow Professor Nicolai & Dr. Beckand blijkt geen kijkcijferkanon voor RTL 4 en kwam uit op een wat schamele 812.000 kijkers. Daar ging de start van De beste zangers van Nederland met gemak overheen: 1.17 miljoen zagen hoe Sharon Doorson werd getrakteerd op haar favoriete muziek in het zangprogramma dat zich ironisch genoeg ook dit seizoen weer op Ibiza afspeelt. Vooral O'G3NE maakte indruk met hun cover van Clown, maar de lat lag sowieso hoog.

Marc-Marie versus de dieren

Maar na 21.30 uur claimde RTL 4 de victorie met de vierde aflevering van Het zijn net mensen die door 1.18 miljoen mensen gezien werd. De vrolijke dierenraadquiz, waarin onder meer Linda de Mol in een sneeuwuil werd veranderd (foto), was daarmee nét iets sterker dan Marc-Marie Huijbregts en de herhaling van zijn theatershow Florisant. Op Twitter waren de kritieken voor Marc-Marie prima, die vooraf wat nerveus was.

Met de deur in huis

Ook SBS 6 had te lijden onder de kijkcijfermalaise. De vreemde eend bleef met 345.000 kijkers hangen op de 24e plek van het kijkcijferklassement en ook de laatste aflevering van het "prullenbakprogramma van Patty Brard", Met de deur in huis, leverde kijkers in. Deze week zagen 565.000 mensen hoe onder meer Tim Douwsma woont.

Meer over