De TV van gisteren: Summer Night maandag ingestort

Wat er is aan de hand met RTL Summer Night? De talkshow met Beau van Erven Dorens raakte maandagavond op mysterieuze wijze bijna 300.000 kijkers kwijt. 

Deze maandag hield RTL Summer Night een miezerige 473.000 kijkers over. Dat waren er vorige week maandag nog 703.000. Misschien was het een eenmalige dip en is er niets aan de hand. Even afwachten. Aan de gasten lag het vast niet. Beau had zijn oude collega Albert Verlinde te gast, samen met ex-voetbalvrouw Anouk Hoogendijk, Glenn Helder en Katja Renkers, die haar broertje en ouders verloor bij de aanslag op de MH17.

En ondanks de kijkcijferdip blijven de steunbetuigingen aan het adres van Beau maar binnenstromen.

Groeten van MAX

De meeste kijkers waren weer weggelegd voor Groeten van MAX (1,4 miljoen) waarin aandacht voor de Duitse organisatie 1, 2 Butterfly die Nederlanders oplichtte door middel van een koffiefeest waar mensen zogenaamd een vakantie wonnen. Maar niet heus.

En nog een dingetje:

0,03 seconde

De documentaire 0,03 seconde moest genoegen nemen met 196.000 kijkers. Die kijkers waren wel diep onder de indruk van de Nederlandse topzwemmers die werden gevolgd op weg naar de Olympische Spelen in Rio. Vooral de lijdensweg van Femke Heemskerk, die een gruwelregime in Frankrijk volgde en totaal overtraind in Rio aankwam, sprak tot de verbeelding.

Meer over:

Reageren