Kijkcijfers woensdag 10 augustus

De TV van gisteren: Francis van Broekhuizen steelt de show in Summerschool

11 augustus 2022 07:42 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Tom Cornelissen
Francis van Broekhuizen had gisteravond de eer om het gloednieuwe seizoen van Summerschool af te trappen. Geheel onverdienstelijk deed ze dat niet. Ruim 558.000 kijkers hingen aan haar lippen.

De kijkcijfers hiervan konden echter niet opboksen tegen zomerhits als De Slimste Mens en B&B Vol Liefde.

Summerschool

In Matthijs van Nieuwkerks Summerschool krijgt wekelijks een bekende spreker de eer om een gastcollege te geven. Operazangeres Francis van Broekhuizen mocht gisteravond het nieuwe seizoen aftrappen en wel met het levensverhaal van haar idool Maria Callas. Iets wat de Nederlandse operazangeres met verve deed: op Twitter stroomden de positieve reacties binnen. En de conclusie? "Enthousiast, maar veel te kort", aldus de kijkers.

B&B Vol Liefde

Waar het realityprogramma B&B Vol Liefde de kijker de afgelopen weken vooral lieten lachen vanwege alle ongemakkelijke momenten was dat gisteravond toch even anders. Ruim 742.000 kijkers zagen namelijk hoe niet alleen Martijn het zichtbaar moeilijk had vanwege zijn eigen keuze om Simone naar huis te sturen, maar ook zijn ouders, Simone zelf en medekandidaat Marian. Bij de kijker zat de emotie hierdoor bijna net zo hoog: veel Twitteraars hopen stiekem dat hij zich nog bedenkt.

Grease op Net5

Andere zenders deden het ook niet geheel onverdienstelijk. Zo zagen 1,3 miljoen kijkers hoe Anniko van Santen zich kwalificeerde voor de finaleweek van De Slimste Mens en ook Ruben Nicolais quiz Ik Weet Er Alles Van deed het met 715.000 kijkers zeker niet slecht voor een warme zomeravond.

Over 'summer nights' gesproken, Net5 kan voor hun begrippen eveneens terugkijken op een prima tv-avond. De zender zond speciaal als eerbetoon aan de overleden Olivia Newton-John Grease uit en dat ging duidelijk niet onopgemerkt voorbij 198.000 kijkers keken ernaar en het was daarmee het best bekeken 'programma' van Net5 van die dag.

Meer over