De TV van gisteren: Super Freek Show best bekeken op zaterdagavond

28 augustus 2016 08:18 | kijkcijfers | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

NPO 1 bleek ook op zaterdagavond het meest in trek. De eerste aflevering van de Super Freek show was het best bekeken amusementsprogramma op primetime.

Toch is van een kijkcijferhit nog niet direct sprake. De Super Freek show scoorde 914.000 kijkers, wat relatief gezien weinig is voor het tijdstip, zaterdagavond 20.30 uur, en de zender. Het zomerse weer speelde de lancering van de najaarsprogrammering behoorlijk parten. Overigens deed de start van een nieuwe reeks Vive la Frans het met 894.000 kijkers ook alles behalve slecht. Toch werd het meest getwitterd over Freeks' dierenquiz. Mensen hadden wat moeite met de toon en insteek van de show.

Gabbers scoort matig

RTL 4 start pas volgende week met haar zaterdagavondprogrammering en zond een registratie van Gabbers uit. De avondvullende comedyshow werd gezien door een ietwat teleurstellende 609.000 kijkers. Overigens nam Gabber Roué Verveer het tegen zichzelf  op. Hij was gelijktijdig in de Super Freek show te zien als kandidaat. Mede-Gabbers Jandino Asporaat en Philippe Geubels doken daarna nog eens op in de herhaling van Holland - Belgie dat goed was voor 304.000 kijkers.

En voor alle critici had Jandino nog wel wat advies.

SBS 6 opent relatief stabiel

SBS 6 plaatste twee vertrouwde programma's op de zaterdagavond. Om 20.00 uur startte een nieuwe reeks van de raadshow Met de deur in huis. Voorheen scoorde de show met Kees Tol en Tineke Schouten op de late avond zo'n half miljoen kijkers, nu waren dat er slechts 310.000. Daarna was het de beurt aan Kim-Lian van der Meij en het tweede seizoen van Zullen we een spelletje doen? Vorig seizoen was de spelshow goed voor een klein half miljoen kijkers en die blijken behoorlijk trouw: de seizoensopener scoorde 529.000 kijkers.

Meer over