De TV van gisteren: Teleurstellende 529.000 voor MindMasters Live

MindMasters Live maakte na maanden vakkundige spanningsopbouw een ronduit teleurstellend debuut: 529.000 mensen zagen de SBS show.

De mentalisten konden absoluut niet op tegen The Voice of Holland, dat inmiddels in de Knock Outs fase is aanbeland. Ondanks de landelijke KPN storing wisten toch nog 1.79 miljoen kijkers de RTL-talentenjacht te vinden. Wellicht waren ze benieuwd welk muzikaal talent het slagveld zou overleven... En misschien stiekem ook of de koude oorlog tussen Marco Borsato en Anouk nog op zou laaien.

En natuurlijk zijn er ook ontnuchterende noten...

Kip & Curry

En dan MindMasters... Het had de grootste show van het jaar moeten worden voor SBS, er werd een compleet PR-offensief aan gewijd en het logo van de show werd pontificaal in de rechterbovenhoek geplakt, maar het mocht niet baten. Dat door een KPN-storing grote delen van Nederland geen televisie kon kijken hielp ook niet echt mee. Maar op Twitter was men het er al snel over eens: de show was ook gewoon best wel saai, langdradig en flauw. Zo verpletterde Jochem van Gelder bijna zijn eigen kinderen en zong Patricia Paay de klassieker 1234 (hoedje van papier!) met de muzikale kip Curry (foto).

Top 2000 Quiz van start

Nu november er al zo goed als op zit, begint het langzaam tijd te worden voor de onvermijdelijke eindejaarsrituelen. De Top 2000 is daar één van en voorafgaand aan de lijst wordt eerst de Top 2000 Quiz gespeeld. 363.000 kijkers zagen hoe Gerard Ekdom in de eerste aflevering zo'n beetje alles wist... en dat komt goed uit, want hij mag dit jaar op NPO Radio 2 dagelijks drie uur van die Top 2000 presenteren. Aan leuke feitjes en weetjes dus geen gebrek.

Pauw paft pretsigaret

En tot slot was er bij Pauw, goed voor 501.000 kijkers, aandacht voor het overlijden van Armand. De protestzanger was niet vies van een blowtje op z'n tijd. Aan tafel waren Jeroen en de gasten het er dus over eens dat er eigenlijk maar één gepaste manier was om de Ben Ik Te Min zanger te herdenken.

Meer over:

Reageren