Kijkcijfers 2 maart 2024

De TV van gisteren: Teleurstellende avond voor Linda, André en de Mol

3 maart 2024 09:47 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De lente hangt in de lucht en dat lijkt zich te wreken in de cijfers op primetime. Zelfs oude, vertrouwde kijkcijferkanonnen als Linda de Mol en André van Duin hebben moeite om de aandacht van de kijker vast te houden.

De eerste zaterdag van maart gaat bij menig zender niet de boeken in als een topavond. 

NPO 1 heeft het zwaar

NPO 1 zette grof geschut in met de halve finale van Wie is de Mol? en een nieuwe aflevering van Bij Van Duin op de achterbank met Claudia de Breij. WIDM stelde al enigszins teleur met krap aan 2 miljoen kijkers, maar het interviewprogramma van André ging vervolgens volledig onderuit met slechts 596.000 kijkers.

Linda brokkelt af

Op SBS 6 heeft zelfs Linda de Mol het moeilijk. Vorige week ging Ik hou van Holland al van start met een uiterst bescheiden 677.000 kijkers, gister waren het er nog maar 620.000. De 16 (!) jaar oude familiespelshow lijkt haar magie definitief verloren. Na Linda wist De alleskunner de zendergemiddelden niet op te krikken, de score kwam uit op een vrij magere 507.000 kijkers.

RTL 4 het meest stabiel

RTL 4 zet ook dit voorjaar weer twee spelshows in op zaterdagavond, ook al bewezen eerdere seizoenen al dat kijkers halverwege afhaken. Zo ook ditmaal: Weet ik veel was ondanks een ogenschijnlijk immer haperende thuisspeelapp nog goed voor 847.000 kijkers. Maar tegen de tijd dat Robert ten Brink plaatsnam op zijn draaistoel voor een nieuw seizoen Vriendenloterij miljonairs waren er nog maar 639.000 kijkers over.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp.

Meer over