Kijkcijfers woendag 5 juni 2024

De TV van gisteren: Teleurstellende kijkcijfers voor NOS Europa Kiest: Het Debat

6 juni 2024 07:09 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© NOS Europa Kiest: Het Debat / NPO Start
In de aanloop naar de Europese verkiezingen van vandaag, werd gisteravond een NOS-verkiezingsdebat uitgezonden. En hoewel zulke debatten normaal gesproken goed bekeken worden, waren de kijkcijfers dit keer toch wel teleurstellend.

Europa Kiest: Het Debat 

In Europa Kiest: Het Debat gingen gisteravond negen lijsttrekkers met elkaar in debat. Simone Weimans en Winfried Baijens waren hierbij gespreksleider. Slechts 651.000 mensen keken naar het debat over de Europese verkiezingen, een laagterecord. Vijf jaar geleden trok dit debat nog meer dan 1 miljoen kijkers. De reacties op het debat zijn wisselend. Sommige kijkers waren er al snel klaar mee, terwijl anderen het juist verfrissend vonden.

Het Perfecte Plaatje Op Reis

Na het vertrek van Mark Baanders vorige week, mochten de fotografen in Het Perfecte Plaatje Op Reis weer op pad voor twee nieuwe shoots. Let op: dit bericht bevat spoilers over de laatste aflevering!

Voor de eerste shoot moesten de deelnemers aan de slag met landschapsfotografie. Ze kregen de opdracht om een mooie reflectiefoto te maken. De tweede opdracht was een fantasy shoot met modellen. Met de cijfers bij elkaar opgeteld was het nog spannend wie er naar huis moest. Het ging uiteindelijk tussen Kaj Gorgels en Gallyon van Vessem. Kaj wist uiteindelijk een tiende hoger te scoren, waardoor het avontuur voor Gallyon ten einde is gekomen.

Naast de shoots was er nog een emotioneel moment in de aflevering met Danny de Munk, waarin hij terugblikt op de aangifte die tegen hem is gedaan. Er keken woensdag 779.000 mensen naar Het Perfecte Plaatje Op Reis.

De Oranjezomer

De Oranjezomer wist woensdag weer goed te scoren, want er keken 930.000 mensen naar de talkshow. Zanger Wesley Bronkhorst en oud-voetballer Wesley Sneijder openden de show met hun EK-nummer.

Jack van Gelder, Wesley Sneijder en Lilian Marijnissen schoven aan bij presentatrice Hélène Hendriks aan tafel. Dave Maasland en Eke Bosman namen plaats aan de bar. Onderwerpen die voorbij kwamen waren onder meer het EK, politiek en Wendy van Hout, de vriendin van Peter Gillis. Niet alle kijkers waren even enthousiast over de aanwezigheid van tafelgast Jack van Gelder.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

Meer over