Kijkcijfers 6 maart 2022

De TV van gisteren: Teleurstellende start voor Million Dollar Island

7 maart 2022 09:36 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6 still

Gisteravond was de start van John de Mol’s nieuwe paradepaardje: Million Dollar Island. Waarin honderd wildvreemden twee maanden moeten overleven op een onbewoond eiland. Ondanks de hoge verwachtingen maakte het programma nog geen droomstart.

Million Dollar Island

Het zou het programma op zondagavond moeten worden op SBS6, maar de eerste aflevering van Million Dollar Island heeft niet veel kijkers weten te trekken. Het leverde dan ook maar 562.000 geïnteresseerden op. De eerste aflevering draaide vooral om het bouwen van de kampen en de voedselvoorraad werd verdeeld. Alhoewel, verdeeld. Veel kandidaten zagen hun kans schoon om de boel te plunderen, tot ergernis van de kijker.

Boer Zoekt Vrouw daarentegen wist zelfs het achtuur journaal te verslaan en prijkte bovenaan met ruim 3 miljoen kijkers. De boeren begonnen vanavond aan de speeddates, wat natuurlijk garant staat voor een hoop ongemakkelijkheid en hilariteit bij de kijkers. Boer Hans krijgt veel sympathie van de kijker en ook alle dames vallen erg in de smaak. Alleen lijkt Boer Hans ook wel erg op een bekende clown van vroeger.

Project Rembrandt

Project Rembrandt nam bijna de helft van de kijkers van Boer Zoekt Vrouw over. Ruim 1,2 miljoen kijkers zagen welke kandidaten streden voor een plek in de finale. De amateurschilders kregen een bezoekje van familie wie ze moesten schilderen, wat voor veel schilders en kijkers thuis voor een traantje zorgde.

 

Schaatsen WK

Na de Olympische Spelen stond alweer het WK Allround schaatsen op het programma. Vooral de afstanden van de dames waren in trek. De 5.000 meter werd door 974.000 kijkers bekeken en de 1.500 meter was goed voor 844.000 kijkers. Alleen dit keer geen Nederlanders die er met het goud vandoor gingen. Irene Schouten moest haar meerdere erkennen in de Tsjech Martine Sábliková.

Meer over