Kijkcijfers donderdag 17 maart

De TV van gisteren: Kijkers genieten van terugkeer Floortje Dessing

18 maart 2022 09:04 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Gisteravond was het dan weer zover: de terugkeer van Floortje Dessing in Floortje naar het Einde van de Wereld. 1,4 miljoen mensen zagen hoe de presentatrice de jungle van Belize onveilig maakte.

Floortje Dessing bereikte met haar terugkeer de tweede plek in de kijkcijferlijst. De eerste plek ging - al dan niet verrassend - naar het NOS Journaal van 20:00 uur (1,8 miljoen kijkers).

Terugkeer Floortje Dessing

Na twee jaar niet te kunnen reizen, keerde Floortje Dessing gisteravond terug op tv met een nieuwe reeks van Floortje naar het Einde van de Wereld. Net als in de voorgaande seizoenen, bezoekt ze dit seizoen ook deze keer weer bijzondere, afgelegen bestemmingen waar ze langs gaat bij mensen die het roer radicaal hebben omgegooid. Deze week waren dat Britten Alisa en Richard, die twaalf jaar geleden Londen verruilden voor de jungle van Belize om daar geheel zelfvoorzienende te leven. 1,4 miljoen mensen kregen een indruk hoe ze dat deden.

Dit Was het Nieuws

Uiteindelijk bleven er nog 978.000 mensen hangen voor de nieuwste aflevering van Dit Was het Nieuws. In deze aflevering kregen Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal bezoek van zangeres en songwriter Merol en van onderzoeksjournalist en schrijver Thomas Rueb. En dat bleek een gouden greep. De meeste kijkers zaten met een big smile op de bank. 


Expeditie Robinson: All Stars

RTL deed het in vergelijking met NPO1 beduidend minder. Na RTL Boulevard (887.000 kijkers), het RTL Nieuws van 19:30 uur (1,2 miljoen) en de nieuwste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden (833.000) zakte de zender op prime time in. De nieuwste aflevering van Expeditie Robinson: All Stars, die eindigde met een nagelbijtende ontknoping tussen twee oud-winnaars, wist slechts 718.000 kijkers te boeien. Vorige week was dat nog 733.000 kijkers.

Kijkers die wel bleven hangen, hadden het met name over Edith Bosch. Zij bleek namelijk wel erg fanatiek in het aanmoedigen van haar maatje Carlos.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

De zilveren plek op prime time ging deze donderdag dan ook naar SBS. Die zender hield 764.000 kijkers in zijn greep met Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. De rechter reed deze week naar Schiedam om eens te kijken naar de situatie van Marcel: hij wordt namelijk iedere ochtend uit zijn bed gekukeld door de kippen en hanen van zijn onderbuurvrouw. Sindsdien doet hij geen oog meer dicht.

Meer over