Kijkcijfers zaterdag 4 februari 2023

De TV van gisteren: The Connection scoort net zo goed zonder Matthijs van Nieuwkerk

5 februari 2023 08:20 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
NPO 1 domineert de eerste zaterdagavond van februari met gemak dankzij een programmering waarbij scherp nadenken en observeren centraal staat.

NPO 1 wist als enige zender boven het miljoen uit te komen, wat voor een zaterdag in februari veelzeggend is. Als er al zo weinig mensen televisie kijken als het koud, guur en donker is hoe moet dat dan als de dagen straks langer worden?

NPO 1 op 1

Voorlopig is NPO 1 nog spekkoper dankzij Wie is de Mol? waar niemand hoefde te vertrekken en er toch nog 2,4 kijkers bleven zitten. Daarna was het de beurt aan Patrick Lodiers om zijn debuut te maken bij The connectionDe kennisquiz waar alles draait om verbanden zoeken was het geesteskindje van Matthijs van Nieuwkerk, maar de kijker lijkt Lodiers moeiteloos te omarmen. Matthijs' versie scoorde gemiddeld 1 miljoen kijkers en dat is ook precies het aantal dat afstemt op Patrick.

RTL 4 op twee

RTL 4 vertrouwt nog altijd op Beau van Erven Dorens om op zaterdag de eer te redden met Weet ik veelDe avondvullende quiz was goed voor een keurige 884.000 kijkers. Daarna was het de beurt aan Humberto Tan. De presentator neemt de komende maanden de talkshow in het weekend voor zijn rekening en noteerde 558.000 kijkers, een kleine 100.000 meer dan Renze Klamer met wie hij rouleert. 

SBS versus NPO 3

NPO 3 pikt zoals altijd een aardig graantje mee van Wie is de Mol? Direct na de verbluffende vijfde aflevering van de AVROTROS-hit viel er genoeg te bespreken en dat deden Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen in MolTalk voor het oog van 716.000 mensen. SBS 6 heeft als enige wapen rond dat tijdstip Casino Royaal. De gesponsorde spelshow van Kees Tol kan geen verzet bieden en komt uit om een povere 378.000 kijkers. SBS scoorde eerder op de avond wél prima cijfers met Tribute: Battle of the bandsEen slordige 777.000 kijkers zagen hoe een Tina Turner imitator het niet droog hield.

Meer over