De kijkcijfers van zaterdag 21 mei

De TV van gisteren: The Connection start met een miljoen kijkers

22 mei 2022 09:22 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Olivier Thijssen

Er was behoorlijk wat te beleven op de buis op zaterdagavond. NPO 1 heeft op deze avond een heuse drietrapsraket, die veel kijkers trekt. Alle ogen waren natuurlijk gericht op het nieuwbakken programma van Matthijs van Nieuwkerk.

The Connection – zoals deze nieuwe quiz van NPO 1 heet – trok bij zijn debuut een miljoen kijkers. Presentator Matthijs van Nieuwkerk had een drietal cabaretiers in de studio die zich bogen over de connectie tussen een aantal antwoorden. Via Twitter ventileerde Nederland zijn mening over het programma.

Ik Vertrek en Even tot hier

The Connection startte direct na het NOS Journaal van 20.00 uur en dat was ook direct het startsein van een trilogie van kijkcijferkanonnen op NPO 1. Daarna was het namelijk de beurt aan Even tot hier, waar 1.76 miljoen mensen op afstemden. Na dit satirische programma was de koek nog niet op: Ik Vertrek (1.17 miljoen kijkers) volgde de verrichtingen van onder meer Ruud en Linda. Twitterend Nederland leefde uiteraard mee met de bokkensprongen van de avonturiers.

Oh, Wat een Jaar!

Een lastige klus voor de concurrentie om op te boksen tegen NPO 1, maar RTL 4 deed een uitstekende poging. Op prime time kan de zender rekenen op Oh, Wat een Jaar, waar 863.000 mensen naar keken. Het jaartal van deze aflevering: 1986, het jaar dat Nederland dankzij regisseur Dick Maas kennismaakte met de familie Flodder. Na Oh, Wat een Jaar! testte presentator Tijl Beckand kennis in de nieuwe quiz De 1% quiz. 740.000 mensen keken.

Het roer om

Ook SBS 6 heeft een programma waarin mensen Nederland achter zich laten en hun geluk beproeven in het buitenland. Deze keer was het in Het roer om de beurt aan Frits en Denise, die naar Portugal vertrokken. 403.000 mensen keken naar hun uitdaging.

Meer over