De kijkcijfers van zaterdag 25 juni

De TV van gisteren: The Connection trekt een miljoen kijkers

26 juni 2022 09:46 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© BNNVARA
Nu Even tot hier niet meer op de buis is op zaterdagavond is er ruimte voor andere programma's om er met de kijkcijfers vandoor te gaan. NPO 1 pakte uiteraard weer flink uit met onder meer The Connection en Ik Vertrek: Even Weg.

Quizmaster Matthijs van Nieuwkerk ontving in de studio Tom Egberts, Nadia Moussaid en Ilja Gort. In The Connection was het hun beurt om het verband te vinden tussen de kennisvragen die de presentator stelt. Een miljoen mensen zagen hoe Tom, Nadia en Ilja het deden. Vorige week waren het er 972.000.

Ik vertrek: Even weg

Na The Connection was het op NPO 1 de beurt aan Ik vertrek: Even weg. David en Gine - die een B&B runnen in Spanje - gingen daarin langs bij Ronald en zijn vriendin Sacha. Zij runnen een hotel in Oostenrijk. Er keken ook een miljoen mensen (vorige week waren dat er 736.000). 

NPO 1 sloot de avond af met een (al eerder uitgezonden) portret van één van de grootste cabaretiers die ons lang kent: Youp van 't Hek. Veel van zijn collega's vertellen in dit programma wat ze van hem vinden, hoe hij zich achter de schermen gedraagt en wat hem zo goed maakt. 646.000 mensen zagen het.

Tandem van RTL 4

Wat zette RTL 4 tegenover het geweld van NPO 1? Rond de klok van acht begon de zender met Domino Challenge, waar 589.000 mensen op afstemden. Na dit amusementsprogramma was het de beurt aan Tijl Beckand met zijn De 1% quiz, dat 641.000 kijkers trok. 

SBS 6 heeft ook twee amusementsprogramma's voor op de zaterdagavond. Het Jachtseizoen had deze keer een ijzersterk duo: Daley Blind en Davy Klaassen gingen de uitdaging aan. 507.000 mensen zagen de verrichtingen van de Ajax-spelers. Na het spektakel in Het Jachtseizoen was het tijd voor de zangers: De Hollandse nieuwe: Wie wordt dé volkszanger van Nederland? trok 367.000 muziekliefhebbers.

Meer over