De TV van gisteren: The Good Doctor verliest kijkers

De tweede aflevering van de The good doctor heeft flink wat ingeleverd aan kijkers. Waar de première van de ziekenhuisserie op RTL 4 nog 1 miljoen liefhebbers trok, moest de tweede genoegen nemen met 775.000 kijkers.

Daarmee levert The good doctor een kwart in. En dat is behoorlijk. Ook met het aansluitende Helemaal het einde ging het minder. De gezinnen in Kaap-Verdië trokken 888.000 kijkers tegen vorige week 962.000. Hoe dat kan? Mensen vinden het nieuwe seizoen een tikje saai.

Wat verdien je?

NPO 1 heeft geen last van dalende kijkcijfers. Met Spoorloos (1,46 miljoen) en Radar (1,44 miljoen) ging het pico bello. Ook De wereld draait door en Wat verdien je? kwamen boven de 1 miljoen kijkers uit. In dat laatste programma verklapte Astrid Joosten wat ze nu eigenlijk verdient per jaar. Maar de bekendmaking van het salaris van een journalist van een regionale krant kwam veel harder aan.

Voetbal Inside

Nog meer ophef in Voetbal inside waarin René van der Gijp maandag op verzoek van de directie van RTL uitlegde dat hij geen hekel heeft aan transgenders en homo's. De uitzending trok een hele mooie 885.000 kijkers naar RTL 7. Vorige week waren dat er nog 718.000.

En gelukkig ging het daarna ook nog gewoon over voetbal.

 

Meer over: