De TV van gisteren: The Great British Bake Off razend populair

16 augustus 2017 08:12 | kijkcijfers | Door Televizier

© Love Productions/MAX

In Engeland is The Great British Bake Off razend populair en ook in Nederland wordt de bakshow steeds populairder. Dinsdag keken 886.000 mensen naar de Engelse bakkers.

The Great British Bake Off wordt door Omroep MAX al een tijdje uitgezonden op het tijdslot van De Wereld Draait Door. Normaal gesproken mislukt ieder vervangend programma daar, zo niet dit bakprogramma. De bakkers kruipen zelfs langzaam richting de 1 miljoen kijkers. 

De Slimste Mens

De Slimste Mens had weer een topdag met 1,4 miljoen kijkers. Die zagen hoe publieksfavoriet Pieter Hulst eruit vloog omdat tegenstander Mischa Blok een beproefde truc uithaalde in de finale. Ze liet vele seconden verstrijken zodat ze mocht beginnen met de volgende vraag. En dat maakte haar weinig geliefd.

Lady Di en Dionne

Dionne Stax blijft het ontzettend goed doen met haar fascinatie voor prinses Diana. De twee blondines scoorden voor de derde week op rij 850.000 kijkers en dat is knap voor een programma op NPO 2. Al was er ook wat kritiek.

Douwe Bob

Op NPO3 maakte zanger Douwe Bob zijn presentatiedebuut met het proefprogramma Douwe's living room (104.000 kijkers) waarin hij Danny Vera en De staat ontving. Michiel Romeijn was de ontregelende factor. De recensies op Twitter zijn voorlopig enthousiast.

Meer over