Kijkcijfers 16 mei 2023

De TV van gisteren: Finale The Interior Project: VIPS sluit af met teleurstellende kijkcijfers

17 mei 2023 08:46 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Leco van Zadelhoff en Edson da Graça zullen deze ochtend teleurgesteld wakker worden, want de finale van The Interior Project: VIPS wist slechts 377.000 kijkers te trekken.

Het RTL4-programma is zelfs niet terug te vinden in de top 25 best bekeken programma’s van de avond.

The Interior Project VIPS

Het programma wist vanaf het begin af aan de kijkers al niet te bekoren en zelfs tijdens de finale bleven ze ver weg. Carolien Spoor en Geza Weisz waren de overgebleven kandidaten die tegen elkaar om de titel streden. Geza bleek naast acteren ook over andere talenten te beschikken en mocht zichzelf de winnaar van dit seizoen noemen. Alhoewel kijkers het Carolien ook gegund hadden.

Niet Klein te Krijgen

Op primetime was NPO1 de winnaar. Keuringsdienst van Waarde moest de afgelopen weken nog hun meerdere erkennen in Opsporing Verzocht, maar gisteravond trok het consumentenprogramma 858.000 kijkers, terwijl Anniko van Santen goed was voor 710.000 kijkers. Ook Paul de Leeuw had met zijn Niet Klein te Krijgen een prima aantal kijkers van 678.000. De aflevering van gisteravond brak weer vele harten en zorgde voor tranen bij kijkers thuis.

Mitchel aan de Maas

Waar de Meilandjes een succes bleken met hun eigen realityserie, blijkt dat voor de opgewekte Rotterdamse stadsbeheerder Mitchel Viljeer helaas niet zo te zijn. De laatste aflevering van het seizoen wist dan ook maar 244.000 kijkers te trekken. Lage kijkcijfers of niet, de positiviteit rondom Mitchel blijft aanstekelijk.

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

Op RTL5 viel er juist wel wat te vieren, want het huidige seizoen van Kees van der Spek: Oplichter Aangepakt is een enorm succes. De laatste aflevering werd gisteravond zelfs afgesloten met een recordaantal kijkers van 693.000. In de aflevering van gisteravond waagde Kees zijn leven in Colombia, waar hij onderzoek deed naar de white coffee drug. Als hij op pad gaat met een drugsdealer komt hij zelfs in een levensgevaarlijke situatie terecht.

Wat er verder gebeurde

Vorige week stond Rutger Castricum met Rutger en de Nationalisten nog geprogrammeerd tegenover het Eurovisie Songfestival en scoorde het niet best. Maar ook gisteravond wist het programma maar 197.000 kijkers te trekken. Qua talkshows was Vandaag Inside het best bekeken met 839.000 kijkers. Jinek trok 556.000 kijkers en Op1 was goed voor 520.000 kijkers. Nadia wist in de vooravond 379.000 kijkers te boeien.

Meer over