Kijkcijfers 11 april 2023

De TV van gisteren: The Interior Project: VIPS begint met teleurstellende kijkcijfers

12 april 2023 08:55 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Na de tegenvallende kijkcijfers voor Help, Mijn Man is Klusser was alle hoop bij RTL4 gevestigd op het nieuwe programma The Interior Project: VIPS. Helaas voor de zender wordt het alleen maar erger, want het nieuwe programma van Edson da Graça trok niet veel kijkers. 

Het interieur design-programma is zelfs niet in de top 25 terug te vinden.

The Interior Project: VIPS

Meestal weten woon- of make-over programma’s wel te scoren op RTL4, maar The Interior Project: VIPS wist maar een luttele 408.000 kijkers te trekken. En op primetime is dat erg weinig voor de commerciële zender. Zes BN’ers met een passie voor interieurontwerp (Carolien Spoor, Défano Holwijn, Euvgenia Parakhina, Géza Weisz, Ruth Jacott en Shelly Sterk) gingen gisteravond de uitdaging aan om een vakantiehuisje een make-over te geven, maar 1,5 uur naar de BN’ers kijken gaat kijkers iets te ver.

Mitchel aan de Maas

Ook SBS debuteerde met een nieuw programma, namelijk Mitchel aan de Maas. En waar de familie Meiland week na week weet te scoren, lukte het deze realityserie nog niet. 366.000 kijkers keken naar de immer positieve Mitchel Viljeer. Mitchel krijgt in ieder geval de kijkers mee in zijn positiviteit, want die hebben hem al in hun hart gesloten.

Niet Klein te Krijgen

Paul de Leeuw bezocht in het nieuwe programma Niet Klein te Krijgen verschillende jongeren met kanker. De presentator loopt met de jongeren en hun gezinnen mee in het dagelijkse leven en hoopt zo een indruk te krijgen wat ernstig ziek zijn met zowel een kind als een gezin doet. 596.000 kijkers zaten met tranen in hun ogen voor de tv en keken vol bewondering naar hoe de kinderen zich hier doorheen slaan.

Vandaag Inside

Zijn er dan nog wel programma’s die wel goed bekeken werden? Zeker! Opvallend is dat EenVandaag 931.000 kijkers wist te trekken, wat enorm veel is voor het actualiteitenprogramma. Keuringsdienst van Waarde was deze week goed voor 851.000 kijkers en Vandaag Inside was de best scorende talkshow met 826.000 kijkers.

Meer over