De kijkcijfers van vrijdag 22 oktober

De TV van gisteren: The Masked Singer dendert door

23 oktober 2021 09:11 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL
Vorige week werd al duidelijk: RTL 4 heeft weer goud in handen op de vrijdagavond. Deze week werd dit gegeven bevestigd: The Masked Singer blijft scoren.

De eerste aflevering van dit nieuwe seizoen van The Masked Singer startte vorige week met 2.3 miljoen kijkers, wist SKO Kijkonderzoek. Het is altijd even spannend wat een tweede aflevering dan doet, maar van een grote terugval is geen sprake.

The Masked Singer bevestigt status

Er werd weliswaar wat minder gekeken, maar scoren doet The Masked Singer nog altijd: er stemden 2.12 miljoen mensen af op het zangspektakel. Thuis op de bank werd uiteraard gretig geraden wie er in de pakken zitten.

Flikken Rotterdam valt terug

De concurrent van The Masked Singer is op NPO 1 Flikken Rotterdam. Vorige week keken 900.000 mensen naar de televisieserie, maar dat waren er deze week een stuk minder. In totaal besloten 747.000 mensen af te stemmen. Ook op NPO 1: Jochem in de wolken. De eerste aflevering van vorige week trok 611.000 kijkers en daar bleven er deze week 556.000 van over. 

Oranjeleeuwinnen scoren erop los

Een kanttekening bij het feit dat alle programma's op prime time wat lager scoren dan een week eerder is dat de Oranjeleeuwinnen voetbalden. De vrouwen namen het vrijdagavond op tegen voetbaldwerg Cyprus en 604.000 mensen besloten daarop af te stemmen. Dat zijn wellicht kijkers die anders voor Flikken Rotterdam of The Masked Singer hadden gekozen.

Jinek en Op1

Maandenlang had iedereen de mond vol van een heuse talkshow-oorlog, maar die hype lijkt een beetje te zijn verdwenen. Gekeken naar de talkshows wordt er nog wel: Jinek scoorde 941.000 kijkers, hetgeen echt heel hoog is. Concurrent Op1 moest het vrijdagavond doen met 673.000 kijkers.

Meer over