De kijkcijfers van zaterdag 31 december

De TV van gisteren: The Masked Singer 'wint' het op oudejaarsavond

1 januari 2023 13:45 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot RTL 4
Het was dringen geblazen op oudejaarsavond; de televisiekijker had volop keuze en stemde gretig af op van allerlei specials en cabaretvoorstellingen.

Claudia de Breij en Guido Weijers waren de cabaretiers die de mensen aan het lachen moesten maken op de laatste dag van het jaar. Weijers deed dit onder de vlag van RTL 4 en bereikte 1.42 miljoen kijkers. NPO 1 deed het met De Breij en programmeerde haar later op de avond. De cabaretliefhebbers konden dus zowel Weijers als De Breij aanschouwen. Laatstgenoemde trok 1.59 miljoen kijkers op NPO 1.

Vandaag Inside

SBS 6 had ook prima ijzers in het vuur. De zender trapte oudejaarsavond af met een special van de heren van Vandaag Inside. 690.000 mensen zagen het. Geen haardvuur dit jaar op SBS 6, maar gewoon een solide programmering. Na de special van VI was het aan Ik hou van Holland, waar 623.000 mensen voor waren te porren.

The Masked Singer

Na de oudejaarsconference van Weijers rekende RTL 4 op de populariteit van The Masked Singer. Met een speciale aflevering voor de laatste dag van het jaar trok de zender 1.69 miljoen kijkers naar de buis. Daarmee was het ook gelijk het best bekeken programma van de avond, op het nationaal aftelmoment na, waar 2.5 miljoen mensen op inschakelden.

Mindf*ck

The Masked Singer was niet het enige kijkcijferkanon met een speciale aflevering voor oud & nieuw. Ook Mindf*ck kwam met een special op de proppen, uiteraard op NPO 1. 1.22 miljoen mensen keken naar de tovenaar. Naar de Top 2000 a gogo keken 1.15 miljoen lieden.

Meer over