Kijkcijfers 1 december 2023

De TV van gisteren: The Masked Singer wint weer de vrijdagavond maar kijkers lijken ontevreden

2 december 2023 09:42 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© RTL still
Het is wederom The Masked Singer die de kijkcijferstrijd op de vrijdagavond ruimschoots wint. Bijna 1.7 miljoen mensen zien de aflevering waarin het schaap en de zeester zich moeten onthullen. Toch lijkt er wel een verandering gaande bij de kijkers.

De aflevering trekt namelijk de minste kijkers van dit seizoen

Hints

Zijn het de veranderingen in het concept zoals de juryleden die niet meer in teams spelen maar - een soort van - individueel? Of het wegblijven van de hintsronde? Of de overvloed aan hints in de voorstelronde? Duidelijk is in ieder geval dat dit seizoen van The Masked Singer, ondanks de hoge kijkcijfers in vergelijking met de rest - toch niet zo scoort als vorig seizoen. Alle afleveringen werden toen beter bekeken behalve de afleveringen die tegenover het Nederlands Elftal stonden. En de kijkers zijn duidelijk niet blij met hoe het programma nu is ingestoken.

Mooiste meisje

Vorige week zagen we de laatste aflevering van dit seizoen van Flikken Rotterdam op NPO1. Dat betekent dat een ander programma de kijkers binnen moest halen. Het was de beurt aan Het Mooiste Meisje van de Klas. Helaas weet het programma veel minder te scoren dan Flikken met 569.000 kijkers. Maud en Babs weten 594.000 mensen te boeien. NPO2 doet het een stuk beter met 2 voor 12 met bij 1 miljoen kijkers.

Voetbal

Het Nederlands Elftal vrouwen speelde vrijdag een belangrijke wedstrijd tegen Engeland. 959.000 kijkers zagen Nederland nipt verliezen. Het komt nu aan op de wedstrijd tegen België voor een ticket naar de Olympische Spelen in Parijs van volgend jaar. Dinsdag spelen we tegen onze zuiderburen in Tilburg.

Talkshows

Ook aan de talkshowtafels werd weer genoeg gepraat. Vandaag Inside scoort het best met 812.000 kijkers, waarna Khalid en Sophie volgt (730.000) en Tijd voor Max (659.000). Heel veel kijkers haken af na The Masked Singer en Beau blijft over met 645.000 kijkers en dat is tevens zijn slechtst bekeken aflevering dit seizoen. De enige talkshow die lager scoort nog is Op1 met 531.000 mensen voor de tv.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over