Kijkcijfers donderdag 6 april

De TV van gisteren: The Passion grote winnaar op de donderdagavond, Better Than Ever scoort slechter en slechter

7 april 2023 08:08 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© KRO-NCRV/screenshot The Passion

Gisteravond vond het grootste muzikale paasevenement van Nederland plaats in het Friese Harlingen, dat werd uitgezonden op NPO 1. Jaar na jaar is The Passion een enorme kijkcijferhit en dat is deze keer dan ook niet anders. 

Met meer dan 2,4 miljoen kijkers was de dertiende editie van The Passion het best bekeken programma op de donderdagavond. Veel kijkers waren dan ook te spreken over hoe het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus neergezet werd. De rol van Jezus werd vertolkt door Sinan Eroglu.

Marlijn en Buddy 

Het was de eerste keer sinds 2019 dat er weer publiek aanwezig was bij het muzikale spektakel. Ondanks de vele regen, wist de cast volgens kijkers iets heel moois in elkaar te zetten. Zij waren vooral razend enthousiast over sterren Marlijn Weerdenburg (Maria) en Buddy Vedder (Judas). Ook GTST-ster Bertrie Wierenga en verteller Thomas van Luyn wisten de harten van de kijkers te stelen. 

Waar de eerste afleveringen van Better Than Ever met Martijn Krabbé en Waylon nog prima scoorden, dalen de kijkcijfers iedere week. De uitzending van vorige week trok al een zeer matige 480.000 kijkers, maar het programma zakt nu nog verder weg. Gisteravond behaalde RTL met het zangprogramma een echte rampscore, want slechts 283.000 mensen keken ernaar. En dat zijn toch echt wel horrorcijfers op primetimeDe mensen die wel naar de uitzending keken, waren vooral enthousiast over de optredens van Pearl Jozefzoon en David Concalves. 

Het derde seizoen van De Bevers ging gisteravond van start. Op een goede seizoensstart kunnen de mannen echter niet rekenen, want met slechts 201.000 kijkers wist het programma geen plekje te behalen in de kijkcijfer dag top 25. Ondanks de slechte kijkcijfers, waren diverse kijkers weer blij dat John de Bever en zijn partner Kees Stevens terug op de buis zijn. De eerste aflevering zat dan ook al weer vol met hilarische momenten, waaronder John's hectische doktersbezoek en Kees in de boksschool. 

Talkshow Op1 behaalde gisteravond met 915.000 kijkers een mooie 7e plek in de kijkcijfer top 25. Het Gesprek met de Minister-president op NPO 1 wist donderdag maar liefst 891.000 kijkers te boeien. Verder keken mensen naar Vandaag Inside (827.000), Editie NL (824.000), Khalid & Sophie (809.000), Goede Tijden, Slechte Tijden (722.000), Beau (587.000), Per Seconde Wijzer (577.000) en Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met? (500.000) 

Meer over