Kijkcijfers donderdag 1 april

De tv van gisteren: The Passion is dé kijkcijferhit

2 april 2021 08:26 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© Sander Mulkens/KRO-NCRV

De elfde editie van The Passion in het centrum van Roermond zag er door het coronavirus een stuk anders uit dan normaal. Zo mocht er geen publiek bij aanwezig zijn. Toch kwam het paasspektakel op Witte Donderdag uit op een torenhoge 2.580.000 kijkers op NPO 1. 

The Passion is een muzikaal paasevenement over het lijden en sterven van Jezus. Dit keer vertolkte Freek Bartels de rol van Jezus. Hij wist daarmee volop lof te oogsten bij de kijkers thuis. Kijkers vinden Bartels een goede en geloofwaardige Jezus noemden hem ‘van uitzonderlijke klasse’. Vooral over het duet van hem en Leo Alkemade (Petrus) waren ze enthousiast. Ze zongen samen Blauwe Dag van Suzan en Freek. Verder viel het de kijkers op dat de teksten van het paasspektakel wel erg veel leken op het debat van Rutte van donderdag.

Vorig jaar werd de paasvertelling vanwege de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller. Die versie trok 2,75 miljoen kijkers naar NPO 1. 

Chateau Meiland

Het NOS Journaal van 20.00 uur staat op nummer 2 met 2.553.000 kijkers, met een plek daaronder het half acht nieuws van RTL Nieuws (1.352.000 kijkers). Verder was Chateau Meiland opnieuw een kijkercijferhit op donderdag. De aflevering met het kopen van vogelvoer, het maken van een proefrit en een bezichtiging trok 1.331.000 kijkers. Dit is wel een stuk minder dan de afgelopen weken, wat waarschijnlijk te maken heeft met The Passion. Maar het was alsnog het beste programma van de avond op SBS.

Afgelopen week zagen we al dat Martien op zoek is naar een nieuwe auto. Dit keer staat er een cabrio op hem te wachten voor een proefrit. Eigenlijk is de auto veel te snel en mooi, maar als Martien de föhn in de hoofdsteunen ontdekt, is hij gelukkig.

Talkshows 

Verder deed de talkshow Op1 het goed met zo'n 1,24 miljoen kijkers. Daarna volgden Beau en De Vooravond met allebei boven de 800.000 kijkers. Deze week zaten wat minder mensen klaar voor een nieuwe aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak. SBS 6 trok hiervoor slechts 643.000 kijkers. En All you need is love moest het op RTL 4 doen met 562.000 kijkers.

Meer over