De TV van gisteren: The Voice als vanouds op kop met 2.7 miljoen kijkers

The voice of Holland is terug en dat is te merken aan de kijkcijfers. 2.71 miljoen zagen de eerste Blind Auditions en daarmee was RTL 4 de absolute winnaar van de avond.

The voice stelde dan ook niet teleur: er kwamen heel wat getalenteerde kandidaten langs. Toch was het opmerkelijk dat er vrij veel bekende zangers als Rachel Kramer en oud-talentenjacht deelnemers als Vinchenzo van de partij waren. Ook heel wat kinderen van BN'ers deden een gooi, zoals Daisy, de dochter van dartkampioen Raymond van Barneveld en Charlotte Masmeijer. Maar op Twitter kreeg zij vooral commentaar op het feit dat haar vader een vermeende drugsbaron is.

SBS scoort voorzichtig

SBS 6 lanceerde ook een volledig nieuwe primetime programmering. Het was tegen de bekende kijkcijferhits van zowel NPO 1 als RTL 4 behoorlijk lastig om publiek te vinden. De eerste aflevering van de Haagse afvalsoap Oh oh besitas was goed voor een pijnlijke 280.000 kijkers. Daarna maakte Roy Donders het een beetje goed, zijn realityserie ging van start met 460.000 kijkers. Gelukkig werd er op Twitter gesmuld van de nieuwe avonturen van de Dondersjes al ware het worstenbroodjes met spek.

NPO 1 op niveau

De commerciële concurrenten hadden gloednieuwe programmeringen, toch wist NPO 1 aardig wat kijkers aan zich te binden. 1.3 miljoen mensen zagen de Vlaamse misdaadserie Witse en Caroline Tensen wist 1.2 miljoen kijkers te boeien met Een tegen 100 waar die oude wetmatigheid over tv-spelletjes weer eens bewezen werd door kandidaat Kees: "als je er zelf staat, is het een stuk lastiger".

 

Meer over: