De TV van gisteren: The Voice finale scoort 2.6 miljoen kijkers

30 januari 2016 07:39 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

De climax van het zesde Voice of Holland seizoen was het populairste programma van de avond. Uiteindelijk zagen zo'n 2.65 miljoen kijkers hoe Maan (18) won.

Dat de RTL 4 talentenjacht als winnaar uit de bus zou komen leek vooraf al een uitgemaakte zaak gezien haar populariteit. Een vroeg hoogtepunt tijdens de liveshow was de bekendmaking van de opvolger van coach Marco Borsato: het wordt niemand minder dan Guus Meeuwis. De Brabantse hitzanger krijgt het niet makkelijk om Marco op te volgen: van de vijf keer dat Borsato als coach meedeed, leverde hij vier keer de winnaar.

Flikken Rotterdam levert in

Grootste concurrent, zij het op afstand, van The Voice was misdaadserie Flikken Rotterdam. 1.44 miljoen zagen de nieuwe aflevering waarin de dienders van Rotjeknor hun best deden twee mogelijke bomaanslagen te voorkomen. Maar op Twitter bleek dat kijkers de grootste aanslag op hun gehoor te verduren kregen. Het Rotterdamse accent zit er nog steeds niet goed in.

Maar dat taalkundig leed wordt voor sommigen verzacht.

En soms door het zien van een oude Rotterdamse bekende, uit een tijd dat geluk nog heel gewoon was.

Voetbal Inside scoort amper

De vrijdaguitzending van Voetbal Inside was goed voor een wat magere 396.000 kijkers op RTL 7. De heren hadden het aan tafel uiteraard over de gespeelde matches, maar er was ook ruimte voor Hans Kraay Jr. die live verslag deed van een wedstrijd in Tilburg. Dat leverde uiteraard hilarische taferelen op.

Maar ondanks de lol wordt toch stilletjes getwijfeld aan de inzichten van voetbalkenner Johan Derksen.

Andere Tijden: de 80s

In de luwte tussen NPO 1 en RTL 4 zond Andere Tijden op NPO 2 een bijzondere special uit over de jaren 80. Met behulp van home movies en andere ingezonden beelden werd een verrassend beeld geschetst over het leven in de eighties. Dat leidde tot 636.000 kijkers en best verrassende conclusies.

En voor u nu denkt dat vroeger alles beter was...

Meer over