De kijkcijfers van vrijdag 9 april

De TV van gisteren: The Voice Kids blijft scoren

10 april 2021 09:07 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Het is The Voice Kids gelukt om de start van het tiende seizoen een schitterend vervolg te geven. De kijkcijfers zijn wederom hoog.
Vorige week startte The Voice Kids op RTL 4 het tiende seizoen met 1.6 miljoen kijkers. Deze week waren dat er 1.66 miljoen voor de tweede aflevering, dus de talentenjacht weet de kijkers meer dan vast te houden. Daarin viel een optreden van Sema enorm op. Ze bracht een mooie versie van het nummer 'Leef', maar dan deels in het Turks. Ze kreeg groot applaus.

Bed & breakfast

Het is op vrijdagavond tegenwoordig weer genieten van Bed & breakfast op NPO 1, het programma waarin eigenaren van B&B's elkaar beoordelen. Er keken in totaal 1.58 miljoen mensen, iets minder dus dan The Voice Kids, maar prima cijfers voor op de vrijdagavond. Uiteraard werd er op Twitter weer gretig meegedaan.

Talkshows

Ook de talkshows namen het vrijdagavond weer tegen elkaar op. Beau scoorde op RTL 4 extreem goede cijfers; er keken 1.44 miljoen mensen. Dat had wellicht iets te maken met het feit dat Hugo de Jonge aanschoof om te spreken over de voortgang van het vaccineren. Op1 moest het met beduidend mindere cijfers doen. Er keken 715.000 mensen naar Paul de Leeuw en Astrid Joosten op NPO 1. De Vooravond scoorde rond de klok van zeven 805.000 kijkers.

Red Light en 2voor12

De serie Red Light wist op NPO 1 677.000 kijkers naar de televisie te krijgen. De nog altijd populaire quiz 2voor12 vermaakte op NPO 2 in totaal 1.1 miljoen mensen.

Meer over