De kijkcijfers van vrijdag 4 juni

De TV van gisteren: The Voice Kids sluit in stijl af

5 juni 2021 09:03 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
De grote vraag na de vrijdagavond is natuurlijk: hoeveel kijkers bereikt de finale van The Voice Kids. Het antwoord is als volgt.
In totaal stemden 1.22 miljoen mensen af op de talentenjacht, waarin duidelijk werd wie er met de winst en studiebeurs van 25.000 euro vandoor ging. De uiteindelijk winnaar werd overigens bekendgemaakt in het programma Beau (ook RTL 4), dat na The Voice Kids stond geprogrammeerd en 1.14 miljoen kijkers trok. Overigens was niet iedereen daar blij mee. Coach Snelle kon dit seizoen rekenen op mooie woorden, ook van presentator Martijn Krabbé.

Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me

Vooraf kon je al voorspellen dat het een hit ging worden en dat gebeurde ook. Naar deze laatste aflevering van Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me op NPO 1 keken ook 1.22 miljoen mensen. Daarmee is het samen met The Voice Kids het best bekeken amusementsprogramma van de avond. Nick & Simon traden op met originele bandleden van ABBA.

Bed & breakfast

Een programma dat het altijd goed doet op de vrijdagavond (of op elke andere avond) is Bed & Breakfast. Er keken net iets meer dan een miljoen mensen naar het NPO 1-programma, waarin lieden die zelf een onderkomen hebben lekker los kunnen gaan op de B&B van een ander. Altijd leuk om de twittertijdlijn in de gaten te houden.

En verder

Talkshow Op1 trok 787.000 kijkers naar de televisie, een stuk minder dus dan concurrent Beau. Verder waren de kijkcijfers niet erg hoog. Wellicht iets te maken met het warme weer.

Meer over