De kijkcijfers van vrijdag 7 mei

De TV van gisteren: The Voice Kids verslaat Nick & Simon

8 mei 2021 09:12 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
The Voice Kids heeft vrijdagavond een tikkie uitgedeeld aan Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me. Vorige weken waren de Volendammers nog het best bekeken, maar deze week niet meer.
Er keken in totaal 1.33 miljoen mensen naar The Voice Kids op RTL 4 en dat is keurig in lijn met de week ervoor, toen 1.37 miljoen mensen keken. Bovendien is de talentenjacht het best bekeken amusementsprogramma van de avond, weet SKO Kijkcijferonderzoek. Er kwamen weer mooie optredens langs tijdens The Voice Kids, vond ook Twitterend Nederland.

Nick, Simon en Kees

Als gezegd scoorde The Voice Kids dus vrijdagavond beter dan de NPO 1-concurrent Nick, Simon & Kees: Take A Chance On MeToch pakten de Volendammers een keurige tweede plaats in het amusementsklassement. Er keken 1.09 miljoen mensen. De nog altijd erg populaire quiz 2 voor 12 wist op NPO 2 ook meer dan een miljoen kijkers te trekken, namelijk 1.08 miljoen. 

Het amusement op SBS 6 had het wat lastiger. First & Last moest het doen met 519.000 kijkers, terwijl Lang leve de liefde 404.000 mensen wist te boeien.

Talkshows

En wat deden de talkshows op de vrijdagavond? De best scorende was Beau met 1.08 miljoen kijkers. Daarmee is het ook de enige talkshow die boven de miljoen kijkers scoorde. De NPO-concurrent Op1 wist 725.000 aan zich te binden, terwijl De Vooravond net iets meer kijkers trok, namelijk 757.000 stuks.

Meer over