De TV van gisteren: The Voice Kids wint wederom glorieus

13 februari 2016 07:48 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Met 2.04 miljoen kijkers was de tweede auditieronde van The Voice Kids meer dan overtuigend de kijkcijferkampioen van de avond. 

De talentenjacht blijkt behoorlijk in trek dit seizoen. Van serieuze concurrentie is dan ook amper sprake. Op NPO 1 was Flikken Rotterdam goed voor een stabiele 1.5 miljoen fans, maar The Voice Kids houdt iedereen makkelijk op afstand.

SBS zakt verder weg

SBS 6 heeft echter weinig reden de vlag uit te hangen. Vorige week scoorden Lekker Nederlands en Bijdehandjes bij hun debuut al ver onder de maat en gisteravond werd het nog een tandje erger. Lekker Nederlands kon rekenen op een ondermaatse 405.000 kijkers. Later op de avond kon Jeroen van Koningsbrugge daar weinig meer van maken. Zijn Bijdehandjes bleef steken op 479.000 kijkers. Op Twitter zijn de reacties nog altijd positief, maar een gemiddelde kijkdichtheid onder het half miljoen is zelfs voor SBS begrippen praktisch onhoudbaar.

Met de shows zelf lijkt dus weinig mis. Misschien zappen de kijkers weg vanwege de hoeveelheid reclame?

We Love The 90s

NPO 3 reserveert de komende vrijdagavonden voor nationale tests. Ditmaal was dat I Love The 90s, met 25 vragen over het laatste decennium van het afgelopen millennium. Uiteindelijk zagen 398.000 kijkers hoe Erik de Zwart als winnaar uit de bus kwam van de 90s Test. Daarmee komt het avondvullende programma niet voor in de kijkcijfer top 25, maar het is wel het best bekeken NPO 3 programma. Op Twitter werd vooral geklaagd over de stijve presentatie van gelegenheidsduo Filemon Wesselink en Geraldine Kemper. Ze hadden nogal wat presentatietekst en bleken niet zo handig in het gebruik van de autocue.

Meer over