De kijkcijfers van vrijdag 24 januari 2020

De TV van gisteren: The Voice verplettert SBS-spelshow Kim-Lian van der Meij

SBS 6 gokte dat een primetime line up vol spelshows een aanlokkelijk alternatief was voor de programmering van concurrenten als NPO 1 en RTL 4. De zender zat er pijnlijk naast.

Nadat Lingo een vertrouwde 539.000 kijkers bediende, was het aan Kim-Lian van der Meij om met het vernieuwde Mensenkennis een groot publiek te trekken. Uiteindelijk keken slechts een bedroevende 268.000 mensen naar het spelletje waarbij het publiek geld kon verdienen door te raden hoe oude filmpjes af liepen. Verbijsterend genoeg besloot SBS daarna uitgerekend een herhaling van Bankgiroloterij The Wall uit te zenden. Het leverde 441.000 kijkers op en de laatste positie in de kijkcijfer top 25.

The Voice domineert

Grote winnaar was RTL 4 dankzij The voice of HollandDe talentenjacht is toe aan de knockouts fase en om te zorgen dat Anouk en Lil Kleine elkaar niet knock out slaan, besloten de makers oud-coaches terug te halen tijdens dit jubileumseizoen. Marco Borsato en Sanne Hans maakten voor het oog van 1,7 miljoen kijkers hun rentree in de draaistoelen en vooral Sanne viel erg in de smaak. Jinek profiteerde van deze kijkcijferboost en kwam uit op 1 miljoen kijkers.

NPO 1 goede tweede

NPO 1 kon uiteraard rekenen op Flikken Maastricht dat 1,25 miljoen kijkers scoorde. Daarna ging dat aantal door de helft dankzij een nieuwe aflevering van Evenblij maakt vrienden.  611.000 kijkers zagen Franks reportageserie en dat aantal groeide naar 806.000 kijkers voor Studio sport. Daarna zakte de boel behoorlijk: de vrijdageditie van Op1 kwam niet verder dan 663.000 kijkers, een wat magere weekafsluiter. 

Meer over:

Reageren