De TV van gisteren: The Voice verslaat Flikken Rotterdam

9 Januari 2016 08:39 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

De feestdagen zijn officieel voorbij en de strijd om de kijkcijfers is weer begonnen. The Voice won de eerste slag met glans.

Misschien was het ook een wat oneerlijke match: kijkcijferkanon The Voice of Holland versus de allereerste aflevering van Flikken Rotterdam. De kijkcijfers logen er dan ook niet om: 2.1 miljoen mensen zaten klaar voor de talentenjacht van RTL terwijl 1.7 miljoen op NPO 1 toekeken hoe de boeven werden gevangen.

Flikken Rotterdam

Op Twitter deed de kersverse misdaadserie niet echt onder voor The Voice. Maar wat veel twitterende kijkers opviel, was dat het Rotterdamse accent er bij een groot deel van de cast nog niet in zit. Verder vonden heel wat mensen het onbegrijpelijk dat uitgerekend Peter Paul Muller, bekend als über-Amsterdammer Martin Morero, ineens een Rotterdamse tongval had.

Daarom kwamen mensen ook met castingvoorstellen.

The Voice of Holland

Dan The Voice, waar reikhalzend naar werd uitgekeken zeker toen eerder deze week bekend werd dat coach Anouk haar zesde kindje verwacht. Maar zelfs het aanstaand moederschap maakte de Haagse alles behalve mild. Zo zorgde vooral haar commentaar op kandidaat Brace en het nummer Ik Hou Van Jou voor veel ophef. Niet alleen vond ze het lied weinig verrassend omdat Brace tot nu toe alleen maar dit soort ballads gezongen heeft, het is ook nog eens een hit van Gordon...

Uiteindelijk moest Ivar het strijdtoneel verlaten, maar niet voordat Martijn Krabbé had verteld trots te zijn op álle kandidaten.

De Van Rossems op 2

NPO 2 heeft een groot deel van haar vrijdagavondprogrammering overgegeven aan de familie Van Rossem. Eerst mocht Maarten als jurylid in De Slimste Mens voor het oog van 1.2 miljoen mensen zijn kennis delen. Daarna kreeg hij gezelschap van broer Vincent en zus Sis bij de start van het tweede seizoen Hier Zijn de Van Rossems. 742.000 mensen zagen hoe tijdens hun bezoek aan Den Haag  een analyse over het werk van Piet Mondriaan al snel uitmondde in een pittige discussie.

Ondanks de familievetes smaakte het veel kijkers naar meer.

Meer over