De TV van gisteren: The Voice verslaat Gambiaanse pannenkoekenbakkers

Het lag voor de hand: met 2.2 miljoen kijkers was de eerste liveshow van The voice of Holland vrijdag het populairst op primetime. Ook Ik vertrek redde het niet tegen het geweld van de RTL 4-talentenjacht.

Sowieso had RTL 4 een uitstekende start van de avond. De 5500e aflevering van GTST trok 1.62 miljoen kijkers die getrakteerd werden op heel wat schokkende ontwikkelingen. Op Twitter raakten mensen niet uitgesproken over het feit dat Linda (Babette van Veen) uitgerekend op d'r eigen trouwdag vreemd ging met ex-man Bill.

Ik Vertrek goede tweede

NPO 1 hoopte dankzij kijkcijferkanonnen Flikken Maastricht en  Ik vertrek niet volledig weggevaagd te worden door The voice en dat lukte prima. 1.94 miljoen kijkers zagen de misdaadserie en vervolgens zette nog eens 1.5 miljoen zich schrap voor het opmerkelijke verhaal van Theo en Jolanda en hun droom een heuse pannenkoekenbar te openen in Gambia. Dat verliep, uiteraard, niet zonder slag of stoot.

Slimste Mens sluit week prima af

De slimste mens beleefde haar laatste reguliere aflevering. Komende maandag start de finaleweek en 1.34 miljoen mensen wilden zien wie het tegen de beste spelers van het seizoen mogen opnemen. Dat is in ieder geval niet acteur Frank Lammers, de laatste nieuwe kandidaat van deze reeks. In de finale ging hij ten onder tegen scenarist Frank Ketelaar. Toch liet Lammers een onuitwisbare indruk na op de twitterende kijkers.

Meer over:

Reageren