De TV van gisteren: The Voice wint van Toen Was Geluk...

19 december 2015 07:50 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Twee Televizier-Ring winnaars stonden tegenover elkaar: de filmversie van Toen Was Geluk Heel Gewoon trok ten strijde tegen The Voice. De talentenjacht won.

2.11 miljoen mensen zagen hoe in de derde liveshow het team van Anouk werd gehalveerd toen het publiek kandidate Neda Boin naar huis stuurde. Ze kreeg bij haar afscheid een warme knuffel van haar Haagse coach die nu nog maar één kandidaat in de race heeft: Jennie Lena.

Toen Was Geluk...

Toen Was Geluk Heel Gewoon was jarenlang een kijkcijferhit, zelfs de herhalingen bleken populair. Dat een film bij fans van de nostalgische reeks in de smaak zou vallen lag dus voor de hand. Gerard Cox en Joke Bruijs waren op dreef als Jaap en Nel Kooiman en daar konden 1.16 miljoen mensen van genieten. Of nou ja, vroeger was alles beter, vond het overgrote deel van de Twitteraars.

En dankzij de verhalen van Hans Kraaij Jr. bij Voetbal Inside over de vermeende affaire tussen Joke Bruijs en voetbalvedette Jan Boskamp konden sommige kijkers niet meer zonder rode oortjes naar Jaap en Nel kijken.

Carlo Boszhard in GTST

Eerder op de avond zaten 1.58 miljoen mensen klaar voor Goede Tijden Slechte Tijden. Velen zaten te wachten op de ontknoping van de verhaallijn waarmee Ferry Doedens uit de soap gaat verdwijnen. Lucas en Pelle stonden in de finale van spelshow Oude Liefde Roest Niet. Maar voor het oog van presentator Carlo Boszhard zei de altijd wispelturige Lucas live op televisie dat hij helemaal niet van Pelle (Eric Bouwman) houdt. Hun liefde is een leugen, verzonnen om het ton aan prijzengeld te winnen.

En anderen waren vol lof over Carlo's debuut in de soap.

De laatste Pauw

The Voice geeft de vrijdagavond uitzending van RTL Late Night steevast een mooie boost: 1.3 miljoen zagen hoe onder meer Jeroen van Koningsbrugge, Beau van Erven Dorens en Robert ten Brink aanschoven. Daarmee vergeleken had Jeroen Pauw een mindere laatste aflevering van 2015. Een kleine 665.000 zaten klaar voor de slotuitzending van Pauw waarin werd teruggeblikt op het afgelopen jaar. Wat veel mensen opviel was dat Jan Roos in gesprek over de vluchtelingenkwestie als enige rechts-liberaal geëngageerde tafelgast weerwoord wist te bieden tegen cabaretiers Sanne Wallis - De Vries, Dolf Jansen en oud-politica en VARA-presentatrice Gerdi Verbeet.

Na de uitzending nam Sanne Wallis de Vries de moeite om enkele van de negatieve Twitteraars persoonlijk te antwoorden. Maar echt gezelliger werd het er niet op.

Meer over