Kijkcijfers vrijdag 13 mei 2022

De TV van gisteren: Think Inside The Box trekt SBS kijkcijferravijn in

14 mei 2022 07:56 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
SBS 6 beleeft zonder Vandaag inside duistere tijden. Op vrijdagavond kwam de zender op primetime niet verder dan 278.000 kijkers... Voor een herhaling van Chateau Meiland.

Het goede nieuws voor Talpa is dat de mannen van VI vanaf maandag 16 mei weer iedere werkdag te zien zijn.

Think inside the flop

Maar daarmee is het probleem op vrijdagavond nog niet opgelost: Think inside the box scoorde vorige week bij 't debuut al een pijnlijke 292.000 kijkers, daar zijn er in week 2 nog maar 247.000 van over. Veel en veel te weinig voor de prijzige spelshow van Richard Groenendijk waarin onder meer werd geraden dat René Le Blanc en een airfryer in de doos zaten. 

De verraders scoren

RTL 4 doet het al weken stukken beter op vrijdagavond dankzij De verradersMet nog twee afleveringen tot de ontknoping groeit het aantal kijkers zelfs gestaag: ditmaal zagen 1,1 miljoen mensen hoe éindelijk een verrader uit het spel gewipt werd en ook de andere twee zijn hun leven niet zeker. Beau sloot vervolgens een matig bekeken week af met een gemiddeld succesje: 727.000 kijkers.

NPO 1 domineert

Maar de ware winst van de vrijdagavond was voor de NPO. Naast één miljoen kijkers voor 2 voor 12 op NPO 2 waren de klappers te vinden op het eerste publieke net. Omroep MAX is spekkoper met maar liefst twee kijkcijferhits achter elkaar: Bed & Breakfast waarin zowaar een huwelijksaanzoek plaatsvond en Tweede Hansde tragikomische serie over leven na pensionering waren beiden goed voor 1,2 miljoen kijkers. Op1 hield het zendergemiddelde hoog met 906.000 kijkers.

Meer over