Kijkcijfers woensdag 9 maart

De TV van gisteren: Kijkers zien Tim Hofman breken in slot Over Mijn Lijk

10 maart 2022 09:27 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Het was weer een roerig tv-avondje voor de vaste kijkers van Over Mijn Lijk. In de laatste aflevering van dit seizoen namen ruim 945.000 kijkers niet alleen afscheid van de overleden OML'ers Kiki en Patrick, ook aan de avonturen van de ongeneeslijk zieke Roy, Jip, Irene en Francis kwam voor de serie een eind.

Zakdoekjes waren daarom ook deze week geen overbodige luxe.

Over Mijn Lijk

In de slotaflevering van Over Mijn Lijk wisselde emotionele en mooie momenten zich weer af. Waar aan de ene kant de familie van Patrick afscheid nam tijdens zijn uitvaart, was er voor Irene juist goed nieuws. De voormalig studente, die lijdt aan borstkanker met uitzaaiingen in haar hersenen, zag door een nieuwe chemo haar uitzaaiingen flink slinken. En dat terwijl ze kort daarvoor de dood nog zag naderen.

Ook ging Tim Hofman langs bij Jip, die nog één doel had in het leven: om altijd en overal een goed mens te zijn. Deze krachtige wens ontroerde zowel de presentator als de kijkers thuis.

Dit Is Mijn Huis

Op SBS6 ging gisteravond het nieuwe programma Dit Is Mijn Huis van start. 532.000 kijkers vermaakten zich (al dan niet stiekem) met Olcay Gulsen, Ilse Warringa, Richard Groenendijk en Klaas van der Eerden die niet moesten raden wie zich achter een muur schuilhield, maar wie de echte eigenaar was van een woning. De conclusie van de kijkers? 'Prima ontspan-tv' 

Het Verhaal van Nederland

Toch kan er op de woensdagavond maar één de winnaar op prime time zijn. Die eer was - voor de zoveelste week op rij - voor Daan Schuurmans Het Verhaal van Nederland (1,6 miljoen kijkers), die het deze week had over de strijd van Willem van Oranje en zijn verzet tegen de Spaanse koning Filips II.

Actualiteiten

Wie liever met zijn hoofd in de actualiteit bleef, kwam op deze woensdagavond ook aan zijn trekken. Maar liefst 2,1 miljoen mensen keken naar het NOS Journaal van 20 uur, gevolgd door het Half Acht Nieuws van RTL (1,4 miljoen), het NOS Journaal van 18 uur (1,4 miljoen) en EenVandaag (1,2 miljoen). 

Meer over