Woensdag 27 september 2023

De TV van gisteren: Tissues nodig bij Oogappels en Beter Laat Dan Nooit

28 september 2023 08:58 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© BNNVARA
Week na week weet de serie Oogappels de kijkers aan de buis te kluisteren. Dit keer waren het er 779.000. En niet alleen met een hapje en een drankje, ook de doos met tissues is nodig om de afleveringen door te komen. Ruben Nicolai ging met 10.000 euro op pad in De Erfgenaam. Met 878.000 kijkers was dit programma het best bekeken om half 9. Hunted trapte vorige week af met een nieuw seizoen met 1,1 miljoen kijkers. Van de 625.000 overgebleven kijkers leefden er een hoop mee op X.

Herkenbaar

Oogappels wordt door kijkers vooral geroemd om de herkenbaarheid voor de kijker. Scheidingen en zieke personages ook gisteren was de luchtigheid ver te zoeken, maar juist dat maakt dat de kijker zich erin herkent en er enthousiast van wordt. 

Tissues

En als de tissues dan misschien bij Oogappels niet meer nodig waren of je de emotie niet meer aankon dan kon je bij zappen naar SBS6 wederom een nieuw velletje afscheuren. De programma's waren tegelijkertijd te zien, maar ook de emoties van  Henny HuismanAd VisserFrits Barend en Edwin Rutten worden in Beter Laat Dan Nooit de vrije loop gelaten als ze een handgeschreven brief krijgen. 

Zoektocht

Op X, voorheen Twitter, verbazen de kijkers van Hunted zich vooral over het 'klikgedrag'. Selmar Smit wordt namelijk geregeld getipt en de kijkers van het programma kijken elkaar daar online op aan. Natuurlijk is het makkelijk om vanaf de zijlijn een oordeel te geven, maar sommige deelnemers maken volgens kijkers wel hele gekke fouten door bijvoorbeeld het eigen netwerk aan te slingeren.

Klooster

Woensdagavond was alweer de laatste aflevering van De Erfgenaam te zien waarin Ruben Nicolai nog een erfenis van 10.000 euro te verdelen heeft. Maar dat geld kan de kijkers eigenlijk niet zo veel schelen. Volgens hen gaat het om de familieverhalen die worden uitgezocht. 

Meer over