Kijkcijfers 3 december 2023

De TV van gisteren: Tjitske Reidinga zorgt voor hilariteit in Maestro

4 december 2023 08:48 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS

Het zevende seizoen van Maestro ging van start en meteen in de eerste aflevering werd weer duidelijk hoe moeilijk dirigeren is. Kandidaat Tjitske Reidinga ging zo op in haar rol dat kijkers ook bijna van de bank rolden van het lachen.

Het programma kende naast hilariteit ook een enorm goede seizoenstart.

Maestro

Ruim 1,4 miljoen mensen zaten klaar om Pepijn Lanen, Frédérique Spigt, Ammar Bozoglu, Glodi Lugungu, Chris Zegers, Roos Moggré en Tjitske Reidinga voor het eerst in actie te zien. En die laatste zorgde zeker voor actie. De kandidaten moesten zonder enige coaching voor het orkest gaan staan en hun ding doen. Dat de actrice enorm veel passie overbracht valt niet te ontkennen. Kijken gingen dan ook helemaal stuk om haar dirigeerkwaliteiten.

Top 2000 Quiz

Het is december en dat betekent natuurlijk ook dat binnenkort de Top 2000 weer te beluisteren is, maar niet voordat de Top 2000 Quiz te zien is geweest. Waar Matthijs van Nieuwkerk jarenlang hét gezicht was van de quiz heeft nu Thomas van Luyn zijn plek ingenomen en die heeft het zeker niet onverdienstelijk gedaan. 778.000 kijkers zagen zijn debuut. Het was nog even inkomen voor hem en voor veel kijkers, maar ze geven hem het voordeel van de twijfel, alhoewel het allemaal nog wel een beetje traag gaat.

Expeditie Robinson

De laatste immuniteitsproef voor de halve finale is aangebroken in Expeditie Robinson. Guido wint de proef en neemt Mark en Floris mee naar winnaarseiland. Het drietal hoopt natuurlijk op een heerlijk pakket vol eten om hun knorrende magen te stillen, maar ze worden teleurgesteld. Ze krijgen dit keer een beautydagje. Een handdoek, wat zeep en ze mogen in de spiegel kijken. Niet persé wat de mannen voor ogen hadden. Als het tijd is voor de eilandraad komen eindelijk de immuniteitsmunten boven water en die worden gretig ingezet. Ruim 1,3 miljoen kijkers zijn getuige van een bijzondere wending.

Het Roer Om

Op SBS6 ging De Top 4000 Muziekquiz van start met Gerard Ekdom. Deze muziekquiz was iets minder populair dan de Top 2000 Quiz, maar trok alsnog 459.000 kijkers. Daarvoor ging een nieuw seizoen van Het Roer Om van start met meteen een flinke verandering. Anneke verruilde haar leventje in Nederland voor Egypte, waar ze graag als haarstyliste aan de slag wil. Alleen loopt dat natuurlijk nog niet helemaal vlekkeloos. 468.000 zagen dat met leden ogen aan.

Wat er verder gebeurde

André van Duin en Janny van der Heijden gingen verder op avontuur in Denkend aan Zwitserland en trokken daarmee ruim 1,5 miljoen kijkers naar zich toe. 690.000 kijkers bleven hangen bij Renze en De Poli was goed voor 358.000 kijkers.

Meer over