De TV van gisteren: Topper Gezocht! zakt onder half miljoen

25 maart 2018 08:51 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot SBS6

SBS6 lijkt weinig succes te hebben met haar nieuwe zaterdagavondprogrammering. Het avondvullende Topper gezocht! levert in de tweede week fiks in. 

De talentenjacht waarbij de Toppers zes weken op zoek gaan naar één persoon die eenmalig één medley met ze mee mag zingen ging vorige week van start met een ietwat ondermaatse 549.000 kijkers. Ondanks stevige promotie, waaronder een bezoek aan DWDD, wisten René, Jeroen, Jan en Gerard dat aantal niet omhoog te krijgen, de teller zakte zelfs naar 450.000 kijkers. Dat de Toppers de voorkeur gaven aan een oude bekende viel ook nog eens online verkeerd.

Lachen om home videos met 553.000 kijkers het best bekeken (voor)avondprogramma van SBS op zaterdag.

It Takes 2 opent boven het miljoen

Op RTL 4 presenteerde een oud-Topper ook een talentenjacht: Gordon en Jamai scoorden met de eerste aflevering van het derde seizoen It takes 2 een keurige 1.1 miljoen kijkers. Voorafgaand aan de zangshow keken 834.000 mensen naar Benidorm bastards en na de muzikale prestaties van bekend Nederland zaten 1 miljoen kijkers klaar voor Wie ben ik?

NPO 1 de baas

Het zal niemand verbazen dat NPO1 de beste was op zaterdagavond. Mindf*ck voert glorieus de zegetocht aan met 2.1 miljoen kijkers die onder meer zagen hoe Victor Mids het flikte om René Mioch te manipuleren zodat de filmkenner geheel uit eigen vrije wil een filmposter en titel bedacht waar Mids al maanden geleden de trailer van had opgenomen. De kwis deed het daarna prima met 1.54 miljoen kijkers en Frans Bauer in Amerika boeide 1.12 miljoen mensen. Toch leverde de herhaling van Ik vertrek over de beruchte biondanza camping 1 miljoen kijkers en een boel tweets op.

 

Meer over