De kijkcijfers van zondag 21 juli

De TV van gisteren: Topscore voor herhaling Tussen Kunst en Kitch

22 juli 2019 08:39 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Ondanks het warme weer van zondag 21 juli, waardoor televisiekijkend Nederland vooral de hort op ging, wist Tussen Kunst en Kitch een topscore neer te zetten zondagavond. Naar het programma van Frits Sissing, dat in de herhaling ging nadat het in oktober 2018 ook al te zien was, keken 1.222.000 mensen.

In de Museumfabriek in Enschede kreeg Emiel Aardewerk in Tussen kunst en kitch schraubtaler schroefmunten onder ogen, terwijl Joseph Estié Chinese wapenborden mocht taxeren. Ook kwam er een bijzonder schilderij op de tafel bij Willem de Winter, gezien het werk aan de voor- en achterzijde beschilderd was. Misschien leuk voor Frits Sissing wanneer hij uitgekeken is op het uitzicht vanaf zijn bank.

Dierentuin

De NPO had op zondagavond het gehele erepodium in handen. Het best bekeken programma was het NOS journaal van 20.00 uur (1.577.000 kijkers). De dagwinnaar wordt gevolgd door Tussen Kunst en Kitch en Het echte leven in de dierentuin. Het wel en wee in Ouwehands Dierenpark wist meer dan een miljoen kijkers te trekken.

SBS 6

Voor SBS6 scoorden Hart van Nederland, Shownieuws en Oplichters in het buitenland allemaal een plek in de top tien van de zondag. Het spelprogramma Holland-België op RTL 4 wist dat net niet te bereiken. Met 422.000 belangstellenden bezet de show de elfde plek van de zondag.

Tour de France

Het duel tussen De Avondetappe en Tour du Jour is allang geen wedstrijd meer. Naar de stamtafel van Dione de Graaff in Frankrijk keken 1.001.000 liefhebbers, al waren de reacties verdeeld. Het praatprogramma over de Tour de France vanuit Breda met Bart Nolles een schrale 231.000 kijkers wist te boeien. Op maandag komen de renners niet in actie vanwege een rustdag, maar beide programma's zijn vanavond wel te zien.

Meer over