De kijkcijfers van zondag 23 augustus 2020

De TV van gisteren: Topscore voor SBS6 dankzij Champions League-finale

24 augustus 2020 08:12 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
Zondag was het tijd voor een aantal grote sportevenementen. Dat was terug te zien in de kijkcijfers, waar het voetbal en het wielrennen een flink aantal kijkers trokken.

Zo deed SBS6 heel goede zaken met de finale van de Champions League. 1.625.000 mensen zagen hoe Bayern München dankzij een treffer van Kingsley Coman met 0-1 van Paris Saint-Germain won. Opvallend gegeven is dat de Fransman een jeugdproduct van de Parijzenaars is en zo zijn voormalig werkgever van de eerste Champions League-overwinning in de historie afhield.

Mathieu van der Poel

Ook het wielrennen werd op de zondag omarmd. 680.000 kijkers keken naar het Nederlands kampioenschap in het Drentse Wijster, waar Mathieu van der Poel de rest van het deelnemersveld dankzij een indrukwekkende solo degradeerde tot figuranten.

Miljoen 

In de avond deed Caroline Tensen het met Eén tegen 50 ook weer uitstekend. Zij wist net als het NOS journaal en het eerder genoemde voetbal boven de miljoen kijkers uit te komen. De dubbele finale van The Great British Bake Off trok 886.000 kijkers.

Zomergasten 

De laatste aflevering van dit seizoen van Zomergasten trok 492.000 kijkers. Zij zagen de favoriete fragmenten van Ilja Leonard Pfeiffer, alsmede de film Cloud Atlas die na het interview van Janine Abbring met de dichter en schrijver werd uitgezonden.

Meer over