Kijkcijfers 3 januari 2021

De TV van gisteren: Torenhoge kijkcijfers voor HHB en Beat the Champions maakt goede start

4 januari 2021 08:46 | kijkcijfers | Door Dominique Hofman

© Heel Holland Bakt
De kijkcijfers van Heel Holland Bakt waren gisteren de kers op de taart voor de makers van de tweede aflevering. Ruim 2,8 miljoen mensen keken naar de 'Nieuwjaarsreceptie' van het programma, waarin saucijzenbroodjes, gelukskoekjes en bubbeltaarten werden gebakken.

Er keken een half miljoen mensen meer dan naar de aftrap van HHB. De baksels werden niet door iedere kijker goed ontvangen: een aantal Twitteraars klaagden over de looks van de spektakelstukken aan het einde van de uitzending. Vooral het werk van Roelof werkte bij sommigen op de lachspieren. 

 

Aftrap Beat The Champions 

Ook de aftrap van het spelprogramma Beat the Champions, gepresenteerd door Chantal Janzen, belooft veel goeds. Hoewel het tegenover HHB geprogrammeerd stond, wist de eerste aflevering van de quiz toch meer dan een miljoen kijkers te trekken. De kijker reageerde positief op de nieuwe spelshow. 

Goede avond voor NPO 

Het was verder een hele prettige zondagavond voor de zenderbazen van de NPO, die de top 3 domineerden. Na Heel Holland Bakt scoorde ook Het 20.00 uur Journaal meer dan 2,5 miljoen kijkers. De derde plek van de lijst is gereserveerd voor de 40 Jaar TV Show, waarin Ivo Niehe terugblikt op alle bijzondere interviews die hij heeft gedaan. Ook Hooggemist Publiek scoorde goed, met cijfers net onder de miljoen. 

 

Tineke Schouten & VT Wonen 

Tineke Schouten bleek het nog goed te doen op de zondagavond voor de RTL 4-kijkers: met de theatershow Tineke Schouten T-Splitsing wist de cabaretier toch nog bijna 785.000 mensen te trekken. Het was een mindere avond voor SBS6. Het eerste programma dat daar een beetje scoorde blijkt VT Wonen, dat met 655.000 kijkers pas op de 13e plaats in de Dag Top 25 van de kijkcijfers tevoorschijn komt. 

 

Meer over