Kijkcijfers donderdag 12 maart 2020

De TV van gisteren: TV Kantine knalt door miljoengrens met Beste Zangers

De gevolgen van het coronavirus lijken ook merkbaar in de kijkcijfers. Meer mensen hebben behoefte aan afleiding en stemmen naast nieuws ook af op amusement.

Dit is goed nieuws voor RTL 4 dat de best bekeken donderdag in maanden had dankzij een slordige 1 miljoen kijkers voor de tweede aflevering van De tv kantine. Vorige week bleef het persiflageprogramma nét onder het miljoen. Het succes van de show heeft ook gevolgen voor Beste kijkers dat met 789.000 kijkers de beste prestatie van dit seizoen neerzette. Daarop was Jinek ook goed voor een uitstekende 913.000 kijkers.

Oogappels scoort

Ook op NPO 1 was de mix van nieuws en entertainment in trek. Het Acht uur journaal trok bijna 3 miljoen kijkers waarna zowel Oogappels als Floortje terug naar het einde van de wereld een meer dan riante 1,1 miljoen kijkers noteerden. Op1 stelde met 956.000 kijkers ook alles behalve teleur.

SBS stabiel

SBS kende op primetime weinig wijzigingen ten opzichte van de laatste weken. Undercover in Nederland moest het doen met 490.000 kijkers voor een zaak die niet direct urgent voelde. Daarna stemden 758.000 kijkers af op Mr. Frank Visser rijdt visite waar ook vooral kleinburgerlijk leed centraal stond. Hart van Nederland noteerde daarop 719.000 kijkers.

Meer over:

Reageren