KIJKCIJFERS VAN VRIJDAG 21 DECEMBER

De TV van gisteren: TVOH grote winnaar van de avond

Er werd heel behoorlijk televisie gekeken op de vrijdagavond. De eerste acht programma's uit de top 25 van de dag wisten boven de miljoen kijkers te scoren. De grote winnaar van de avond is The voice of Holland.
In totaal stemden bijna 1.6 miljoen mensen af op de talentenjacht van RTL 4. Vorige week wist The voice al 1.74 miljoen reguliere televisiekijkers aan zich te binden tijdens de audities. Deze week stonden de battles op het programma. En daarin liet Anouk weer van zich horen. Zo wist ze Maya 'af te pakken' van mede-jurylid Ali B. Onlangs had ze nog kritiek op het gekreun van Maya.

Flikken Maastricht

Ook Flikken Maastricht deed het uiteraard weer prima op de vrijdagavond. Inmiddels is het dertiende seizoen bezig van de politieserie. De derde aflevering van dit seizoen was goed voor ruim 1.3 miljoen kijkers en moest daarmee alleen The voice en het Journaal van 20.00 uur voor zich dulden. Vorige week scoorde de serie van NPO 1 nagenoeg hetzelfde aantal kijkers.

En verder..

De populaire kennisquiz De slimste mens (NPO 2) sloot de week op vrijdag af met ruim 1 miljoen kijkers. Dat is een stukje minder dan vorige week vrijdag, toen er nog 1.25 miljoen mensen keken. Een huis vol werd op NPO 1 door 1.1 miljoen mensen gezien en trok dus iets meer kijkers. Opmerkelijk is verder dat RTL late night met Twan Huys hogere kijkcijfers scoorde dan Pauw (770.000 ten opzichte van 735.000).

Meer over:

Reageren