De kijkcijfers van vrijdag 6 december 2019

De TV van gisteren: TVOH verslaat NOS journaals op vrijdagavond

7 december 2019 08:32 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
The Voice of Holland The Blind Auditions heeft vrijdagavond flink huisgehouden in de race om de kijkcijfers. Op de gouden keeltjes van RTL4 stemden 1.891.000 kijkers af en daarmee was de talentenjacht het best bekeken programma van de vrijdag.

Het optreden van Lil’ Kleine in de coachstoel zorgde bij veel kijkers voor irritatie. De rapper kon het niet laten de kandidaten aan te spreken met ‘lieverd’ en ‘schatje’, hetgeen niet werd geapprecieerd door televisiekijkend en twitterend Nederland.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

“Ik ben heel erg benieuwd naar het commentaar van Anouk” - Oké komt ‘ie! 😱 #TVOH #TVOH10 #TheVoice

Een bericht gedeeld door The voice of Holland (@thevoiceofholland) op

Top tien

Het podium van de vrijdagavond werd verder opgevuld door twee NOS journaals, maar in de top tien stonden wel een paar verrassingen. Zo was 2 voor 12 met 1.260.000 kijkers ‘the best of the rest’, waar ook het gesprek met de minister-president meer dan een miljoen kijkers trok.

Beau

Beau van Erven Dorens kon met zijn talkshow ook uitstekende cijfers overleggen. Naar de latenightshow keken met 999.000 kijkers net geen miljoen mensen. In Beau ging het over De Toppers, die volgend jaar niet in de Johan Cruijff ArenA optreden maar het Rotterdamse Ahoy aan doen. Victor Mids was met zijn voorbeeld Hans Kazan te gast om te praten over zijn nieuwe M*ndfuck-boek en Jeroen van Koningsbrugge kwam babbelen over het nieuwe seizoen van Smeris. En dat er nogal wat mannen aan tafel zaten, ging ook niet ongemerkt voorbij, evenals dat ze gedronken zouden hebben.

SBS6

SBS6 kende een matig begin van het weekeinde. Zo waren alleen Hart van Nederland (564.000 kijkers) op de 20e stek en Lingo (met 564.000 kijkers een stekje later) terug te vinden in de top 25 van de vrijdag. En als je dan toch op tv bent bij Lingo, kun je maar beter je moment pakken.

Meer over