De TV van gisteren: Twee miljoen voor Een tegen 100

23 mei 2016 07:50 | kijkcijfers | Door Televizier

© AVROTROS

Op de rand van de zomerstop lanceerden RTL en SBS nieuwe programma's, maar NPO 1 komt als winnaar uit de bus. Een tegen 100 scoort meer dan 2 miljoen kijkers.

Het was sowieso een uitstekende avond voor NPO 1. De herhaling van Tussen kunst en kitsch wist 1.76 miljoen mensen te bereiken en Studio sport kon dankzij de Giro d'Italia en atletiek kampioenschappen rekenen op 2.12 miljoen kijkers.

Kanjers van kinderen

Dan de nieuwe programma's. In de eerste week kwam RTL als winnaar uit de bus dankzij Nance Coolen. Het blonde RTL-gezicht presenteerde Kanjers van kinderen, goed voor 817.000 kijkers. Nance volgde tieners en kinderen die de oneerlijke diagnose kanker te verduren kregen. Dat zorgde voor ontroerende televisie die de harde realiteit van ernstig ziek zijn geen moment schuwde.

Smerige zaken goed van start

Op SBS 6 was Rob Geus terug met het gloednieuw programma Smerige zaken. 785.000 kijkers zagen de hygiënekenner aan het werk om de viezigheid in een ziekenhuis aan de kaak te stellen. Rob zou Rob niet zijn als z'n sanitaire stopwoordjes niet van de partij zouden zijn.

Net 5 scoort niet

De zondagavondprogrammering van Net 5 deed dappere pogingen op te vallen. Komieken Arjen Lubach en Tex de Wit stonden centraal in een nieuwe aflevering van De wereld rond in zes stappen. Ze moesten vanuit de Afrikaanse woestijn via zes mensen op de bank belanden bij de kleine Hollywood acteur Verne Troyer. Dat leverde hilarische momenten op die door een wat schamele 151.000 mensen gezien werden. Opvallend genoeg was Twitter lovend over de aflevering en dan vooral vanwege Tex die zich ontpopte als icoon.

Na Arjen en Tex was het tijd voor OverWinnaars met Arie Boomsma dat uiteindelijk niet meer dan 63.000 kijkers wist te boeien. 

Meer over