Kijkcijfers zondag 12 november 2023

De TV van gisteren: Tweede RTL-debat trekt bijna 1 miljoen kijkers

13 november 2023 08:15 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Robin Utrecht
Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht volgt het ene tv-debat na het andere. Gisteren vond het tweede RTL-debat plaats, waarin zes lijsttrekkers in gesprek gingen met de kiezers uit het RTL Nieuwspanel.

En daar keken minder mensen naar dan naar het eerste RTL-debat, dat vorige week zondag uitgezonden werd. Waar het eerste RTL-debat boven de 1 miljoen kijkers scoorde vorige week, zaten er gisteren 990.000 mensen voor de buis.

RTL de Verkiezingen: In gesprek met de kiezer 

Zondagavond stond bij RTL4 compleet in het teken de verkiezingen. Renze Klamer presenteerde het debat, met hulp van Frits Wester, Meike de Jong en opiniepeiler Gijs Rademaker. Waar vorige week zondag slechts drie partijleiders het debat met elkaar aan gingen, waren dat er gister maar liefst zes: Dilan Yesilgöz (VVD), Geert Wilders (PVV), Caroline van der Plas(BBB), Esther Ouwehand (PvdD), Rob Jetten (D66) en Lilian Marijnissen (SP). In 'RTL de Verkiezingen: In gesprek met de kiezer' stonden de drie volgende thema's centraal: woningmarkt, gezondheidszorg en 'onze portemonnee'.

Heel enthousiast waren de kijkers echter niet over het verkiezingsdebat. Tijdens het debat waren de partijleiders aan het kibbelen over de aanpak van de problemen op het gebied van wonen, zorg en bestaanszekerheid. Kijkers waren tevens niet te spreken over Frits Wester aan tafel.

Zondagavond zaten er ook een hoop mensen klaar voor een nieuwe aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Het programma was primetimewinnaar op de zondagavond met bijna 2 miljoen kijkers (1.960.000). Het was een bijzondere aflevering, want er moesten keuzes gemaakt worden na de logeerweek. Let op: dit stukje tekst bevat spoilers over de aflevering! 

Het was aan Piet, Haico en Richard om bekend te maken met wie zij een romantische klik voelen. Voor wie Piet koos, kwam voor kijkers niet geheel onverwacht. Na de zoen met Anke was het duidelijk dat hij voor haar wilde gaan. Bij Haico was er een stuk meer twijfel. Na lang wikken en wegen besloot hij om verder te gaan met Jasmijn. Ook voor Richard was het keuzemoment daar. Hoewel hij een leuke tijd heeft gehad met Marijke, laat Robin zijn hart sneller kloppen.

1.174.000 mensen zaten zondagavond klaar voor een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. En dat was weer een bijzondere uitzending, vooral de eilandraad. De groep heeft zich, na een aantal eerdere pogingen om haar uit het spel te krijgen, wederom tegen Krista Arriëns gekeerd. Dat zag ze zelf echter allesbehalve aankomen, omdat Radmilo kenbaar maakte dat hij graag naar huis wil omdat hij thuis mist. Krista is er hierdoor zeker van dat zij nog een eilandraad overleeft. Het kwam voor haar dan ook als een grote shock dat zij uiteindelijk toch de meeste stemmen kreeg. 

Bij de tiende stem werd het haar teveel, waardoor ze zelfs wegliep van de eilandraad. Even later keerde ze weer terug om verhaal te halen bij de groep. Ze noemt hun actie onredelijk en onmenselijk en zegt dat er een spel boven een spel wordt gespeeld. De meningen over haar exit zijn verdeeld.

Meer over