De TV van gisteren: Tweede seizoen Zwarte Tulp begint tegenvallend

5 Januari 2017 08:27 | kijkcijfers | Door Televizier

© Govert de Roos / RTL

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Zwarte Tulp is begonnen met 870.000 kijkers. Dat is aanzienlijk minder dat het eerste seizoen toen telkens meer dan een miljoen mensen naar de RTL 4-serie keken.

Misschien ligt het aan de uitzenddag van Zwarte Tulp. Het eerste deel werd op zondagavond uitgezonden. Het kan ook zijn dat veel mensen de serie al op Videoland hebben gezien. Het verhaal: In het tweede seizoen lijkt de vloek van de zwarte tulp voorbij. De families hebben de ruzies bijgelegd en lijken weer door één deur te kunnen. Niets is echter minder waar.

Nou, niet iedereen dus. Maar gelukkig zaten er ook mensen enthousiast te wachten.

Vera

De Britse detectiveserie Vera op NPO 1 deed het bijzonder goed met 1,5 miljoen kijkers, net zoals Tussen Kunst en Kitsch dat bijna datzelfde aantal haalde. Staatloterij Puur Geluk met Ruben Nicolai kwam tot de 1,1 miljoen kijkers.

Gevaarlijkste wegen

In de eerste nieuwe aflevering van De gevaarlijkste wegen gingen Rick Brandsteder en oud-voetballer Glenn Helder samen op pad in Suriname. Een hele respectabele 655.000 kijkers zagen dat Rick en Glenn veel lol hadden samen.

Rick en Glenn vielen dus in de smaak, maar of die wegen nou echt zo levensgevaarlijk waren...

Meer over