Kijkcijfers van zondag 18 april 2021

De TV van gisteren: Uitstekende start voor Showcolade

19 april 2021 08:08 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Omroep MAX

Showcolade ging zondagavond van start bij Omroep MAX. Het amusementsprogramma met Edsilia Rombley als presentatrice nam een behoorlijke hap uit de kijkcijferstrijdtaart.

Op de eerste aflevering van Showcolade stemden maar liefst 900.000 kijkers af. Daarmee wisten presentatrice Edsilia Rombley en teamcaptains Veldhuis & Kemper de achtste plek te pakken in de top 25 van Stichting KijkOnderzoek.

Irene Moors

In het nieuwe programma moet een panel van bekende Nederlanders raden welke items van chocolade gemaakt zijn. In de eerste aflevering deden onder anderen acteur André Dongelmans en Irene Moors mee.

RTL vs. SBS6 

Showcolade moest wel haar meerdere erkennen in Een tegen 50 en Wie van de drie. Naar de quiz op RTL4 met Caroline Tensen keken 1,4 miljoen mensen, terwijl SBS6 met Wie van de drie met 1,1 miljoen kijkers het ook heel behoorlijk deed. Deze quiz is voor jou van Linda de Mol kwam niet verder dan 714.000 kijkers.

Sport

De sportevenementen van de zondag wisten ook een behoorlijk publiek te trekken. De Formule 1, waar Max Verstappen de winst voor zich opeiste bij de Grand Prix van Italië op Imola, was het best bekeken met 1,3 miljoen kijkers. De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse (2-1) deed het met 1.844.000 kijkers zelfs nog wat beter. De Amstel Gold Race trok ’s middags 603.000 liefhebbers.

Meer over