Kijkcijfers maandag 10 juni 2024

De TV van gisteren: Uitzwaaiwedstrijd van Oranje in trek bij kijkers

11 juni 2024 07:08 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© ANP / Pieter Stam de Jonge
Maandagavond stond de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands Elftal op de planning. Oranje speelde een oefenwedstrijd tegen IJsland en veel kijkers zaten klaar voor de tv om de laatste voorbereidingen van Oranje voor het EK te volgen.

Nederland - IJsland

Na een overtuigende 4-0 overwinning op Canada afgelopen donderdag, was Oranje gisteren ook met dezelfde score te sterk voor IJsland. Hiermee zit de voorbereiding richting het EK 2024 in Duitsland erop. Maandagavond zaten er maar liefst 2.285.000 kijkers klaar voor de wedstrijd van Oranje. Kort na de wedstrijd werd bekend dat Frenkie de Jong niet op tijd fit zal zijn voor het EK en daarom het toernooi zal missen.

Voor hetzelfde geld

Maandagavond stond er op RTL 4 weer een aflevering van Voor hetzelfde geld op het programma. Dit keer gingen Sedik en Rebecca op zoek naar hun droomhuis buiten de stad. De twee hadden flinke eisen: een hoekwoning met grote woonkamer, drie slaapkamers, een garage aan huis en minstens 120 vierkante meter. Ze besloten om te gaan proefwonen in een huis in Hooge Mierde, waar Rebecca in de eerste instantie niet zo enthousiast over was.

Toch voelde het uiteindelijk als thuis. Ze boden ze 460.000 euro op het huis, maar dit was niet genoeg. Later bleek dat de verkopers het huis uit de verkoop hadden gehaald. Er keken 602.000 mensen naar de aflevering.

Hélène Hendriks is gisteravond begonnen met haar laatste week van talkshow De Oranjezomer. Vanaf aanstaande vrijdag zijn namelijk de mannen van Vandaag Inside weer te zien. Ben van der Burg, Rutger Castricum en vaste tafelgast Jack van Gelder zaten gisteravond aan tafel bij Hélène Hendriks. Sam Hagens en Pieter Cobelens namen plaats aan de bar. De gasten spraken over de Europese verkiezingen, Israël en het EK. De aflevering wist maandagavond 581.000 kijkers te trekken.

Meer over